UiT in Vlaanderen met Kif Kif: 16-30 augustus

Vlaanderen is superdivers, ook in zijn cultuur- en vrijetijdsaanbod. Beleef het mee in de UiTtips van Öznur, Sam, Karima, Carolina en Orlando.

 

18 augustus
Jazz Middelheim: Randy Weston | MUZIEKFESTIVAL

Tip van Orlando: Een Brooklynite wiens jazz het begrip "Afroamerican" belichaamt.

 

 

 

24 augustus
Cha Cha Festival | MUZIEKFESTIVAL

Tip van Carolina: Tijd om de Afrikaanse in mij te voeden. Dat doe ik bij het Cha Cha Festival met lekker eten en verfrissende mocktails. Ik eet niet te veel want ik wil mogelijks ook dansen op Idirad, Djuwa Ya Congo en Jomion et les Uklos (foto). De fotoliefhebber in mij zal ook gevoed worden: met 'Albinisme, een andere kijk' (Jean-François Mean uit Canada, Richard Bon Mugamba uit Tanzania en de Belgische Bobette Ngiedi Lelo)"

 



t.e.m. 25 augustus
Ketchikan | THEATER

Tip van Öznur - “Een teder verhaal over verlies”
(Een vreemd en onherbergzaam landschap: Ketchikan. In deze mistige wereld tref je een moeder en haar dochter die alles hebben achtergelaten...)

 

 

 


31 augustus
YES2DAYLAND | DANCEFESTIVAL

Tip van Sam: Tegenwoordig zie je dat wel meer passeren op facebook: "als deze foto meer dan X likes heeft, dan doet persoon Y iets onnozel". Ik houd van uit de hand gelopen weddenschappen waar ik zelf profijt uit haal. Het evenement in kwestie is een festivalletje georganiseerd door Jeanke, die geen tickets voor Tomorrowland kon krijgen en dan maar besloot zijn eigen dancefestival op te zetten. De locatie, Terlanen Veld, is fantastisch en hij heeft ook een straffe line-up in mekaar kunnen boksen.

 

 

 

t.e.m. 31 augustus
Unpolished Portraits ll | EXPO

Tip van Orlando: 'Unpolished Portraits II' is een fototentoonstelling met werk van Yel Ratajczak. Nog tot 31 augustus in de Nieuwe Gaanderijen, aan de zeedijk van Oostende. Als de zomer even goed blijft als in juli, kan je zeker in augustus deze tentoonstelling combineren met een zalige dag aan de zee.