Hoe kijkt een Arabische, Servische, Turkse en Nederlandse theatermaker naar de toestand in de wereld? Wat betekent wachten? Toneelhuismaker Mokhallad Rasem vraagt vier andere makers met diverse achtergronden om een hedendaagse blik te werpen op Waiting for Godot van Beckett. Al hun werk is te zien in een one-night festival.
Na de liefde (in Romeo & Julia) buigt Mokhallad Rasem zich over een andere essentiële menselijke ervaring: wachten. Hij nodigde vier bevriende theatermakers uit: Lotte van den Berg, Yousif Abbas, Kristian Al Droubi en Gökhan Shapolski Girginol. Hij gaf hen Wachten op Godot te lezen en vroeg hen wat wachten voor hen persoonlijk betekent om daarover een voorstelling van twintig minuten te maken.
De vijf theatermakers hebben zowel theatraal als cultureel heel verschillende achtergronden. Speelt dat alles een rol in wat wachten voor hen betekent? Betekent wachten overal ter wereld hetzelfde? Doet het ertoe op wie of op wat je wacht? In welke omstandigheden je wacht? Er zijn talloze vormen van wachten: wachten op papieren, wachten op inzicht, wachten tot de pijn over gaat, wachten op een brief, wachten op de terugkeer van de geliefde, wachten op de dood, op God, op betere tijden,…
Mokhallad Rasem compileert deze zeer visuele en fysieke producties in een one-night festival waar de blikken van de verschillende makers elkaar kruisen in een poging om het publiek te doen ervaren wat wachten betekent voor elk van ons. Wachten: een voorstelling in woord en beeld.
Za 8 jun 2013 - 20u
Bourlaschouwburg
Za 15 jun 2013
Bitef Festival, Belgrado
Zo 16 jun 2013
Bitef Festival, Belgrado