[Werktip 47] We willen dezelfde job

Samen met twee collega’s werken we als vertegenwoordigers van partyartikelen. We zijn alle drie ambitieus en azen op dezelfde job die in het
[Werktip 47] We willen dezelfde job

Ik wil dat mijn baas zich uitspreekt over wie er op termijn die leidinggevende functie krijgt, maar hij gaat er niet op in.

 

Beste coach,

Samen met twee collega’s werken we als vertegenwoordigers van partyartikelen. We zijn alle drie ambitieus en azen op dezelfde job die in het verschiet ligt omwille van het succes van de firma. Ieder van ons zet zich extra in om meer kans te maken.

Ik wil dat mijn baas zich uitspreekt over wie er op termijn die leidinggevende functie krijgt, maar hij gaat er niet op in. Dit maakt me ontzettend onrustig. Daarnaast ben ik beetje bij beetje mijn eigen zaak aan het opstarten zodat ik toch het gevoel heb vooruit te gaan.

Elke

 

Beste Elke,

Zeer strategisch van jouw baas om zich niet uit te spreken: jullie werken daardoor harder. Uiteraard wil je graag weten wat men voor jou in petto heeft. Ondanks jouw vraag, laat je baas je in het ongewisse. Nu lijkt het dat je je loopbaan zelf niet in de hand hebt en dat geeft je een onrustig gevoel. Om meer controle te voelen over je loopbaan, kan een andere ingesteldheid of doel helpen.

Zou het je bijvoorbeeld lukken om jouw portie ambitie in je nieuwe zaak te investeren en dit niet meer te zoeken bij je werkgever? Kan je kijken wat nodig is om je huidige job goed te doen, zonder dat je ‘extra’ presteert? Stel dat je steeds over je grenzen gaat en daardoor vindt dat je meer recht hebt op die nieuwe functie dan je collega’s, dan kan de teleurstelling wel zeer groot worden!