[Werktip 49] Alles lijkt een berg

Ik ben sinds vier maanden aan de slag als communicatieverantwoordelijke voor een bedrijf dat begin dit jaar is opgestart.
[Werktip 49] Alles lijkt een berg

Wanneer hij je de opdracht geeft, heeft hij vast een beeld voor ogen. Vraag hem om die te beschrijven en stel gerust wat vragen ter verduidelijking.

 

Beste coach,

Ik ben sinds vier maanden aan de slag als communicatieverantwoordelijke voor een bedrijf dat begin dit jaar is opgestart. Nadat ik 15 jaar gewerkt heb in een routineuze omgeving, leek het me een grote uitdaging om eens te starten in een bedrijf dat nog in de kinderschoenen staat.

Helaas merk ik nu dat wanneer mijn baas met iets komt aandraven wat nog verder uitgebouwd moet worden, ik dit als een grote berg op me zie afkomen. Mijn baas verwacht dan wat enthousiasme en initiatief van mij, maar ik voel net het tegenovergestelde. Dit maakt me onzeker en dat vind ik erg vervelend.

Veerle

 

Beste Veerle,

Als werknemer is het altijd zoeken naar een werkomgeving die bij u past en dat vraagt tijd. Het lijkt alsof u enerzijds nood had aan een nieuwe uitdaging, anderzijds blijkt nu dat wat structuur of voorspelbaarheid van uw werk toch ook welkom is. Een beter zicht krijgen op ‘die berg’ zou welkom zijn en daar kan je baas bij helpen.

Wanneer hij je de opdracht geeft, heeft hij vast een beeld voor ogen. Vraag hem om die te beschrijven en stel gerust wat vragen ter verduidelijking. Wat ziet hij als resultaat? Welke stappen ziet hij? Over welke tijdspanne ziet hij de realisatie?

Het vraagt sowieso heel wat flexibiliteit en creativiteit om ideeën van iemand anders uit te werken. Door ze samen te verkennen en af te stemmen welke verwachtingen er zijn kan er meer helderheid komen over de taak. Op die manier toon je initiatief en komt dit de samenwerking vermoedelijk ten goede.

www.werkmetzin.be