Uit In Vlaanderen met Kif Kif: 10 - 16 maart

Er is weer heel wat te beleven in Vlaanderen deze week. Zin in een leuk concert of een boeiend theaterstuk? Bekijk dan zeker eens de UiT-Tips van Orlando, Sam, Öznur, Joachim en Carolina.

Maandag 10 maart

De Sprekende Ezels | Poëzie

Orlando: "De Sprekende Ezels @ At the Bebop, Leuven, 20u. Een ondertussen veertien jaar oude itinererente "chaopoëtische avond" met woord, humor en muziek, mede opgericht door de huidige Antwerpse stadsdichter, Stijn Vranken."

 

Vrijdag 14 Maart

LAK AAN! | Debat

Carolina: "Voorstelling Laboratorium voor Actuele Kunstkritiek (LAK). Denken over kunst. Je kunst het. Zo lang er kunst bestaat, mag er voor mij kunstkritiek bestaan. En als je bij kunstkritiek al meteen denkt aan tempels en marmeren pilaren, dan is het LAK je sloophamer. Coming out, infosessies en workshop."

Doorlopend:

WoWmen! | Debat

10 t.e.m. 15 maart

Carolina: "Van de 32 podiumdirecteuren zijn er slechts (!) zeven vrouw. En daarvan werkten er vier met jeugdtheater. Dat bleek uit onderzoek van het VTi en het Sociaal Fonds voor Podiumkunsten in 2010. Dan lijkt het me geen overbodig luxe om stukken en debatten over het thema te organiseren. Benieuwd naar de kritische noot die Kaaitheater & Kaaistudio's eventueel kunnen bieden."

 

Angst | Theater

Nog tot 15 maart

Sam: "Na het succesvolle 'eerste boek' uit het tweeluik 'Hebzucht & Angst', werpt theatermaker Stijn Devillé zich nu op de angst die de wereld teistert sinds de val van de banken. De angst die om zich heen grijpt op de beurzen, in de politieke hoofdkwartieren, de kabinetten, de commissies. Maar ook de angst van vele mensen op straat in de Europese steden."

 

Politricks | Festival

7 februari t.e.m. 29 maart

Carolina: "Met de verkiezingen van mei 2014 in ons achterhoofd wil Beursschouwburg met Politricks aan de hand van theater, films, debatten, installaties, video’s en schilderijen twee maanden een verhaal vertellen over politiek, macht, beeldvorming en mediamanipulatie."

Congo Film Festival | Film

Van 5 maart tot 7 mei

Joachim: "In de Gentse Paddenhoek ontdek je zes Congolese films of films die met Congo te maken hebben. Bedoeling van deze toegankelijke formule is dat je een fijne filmavond hebt én meer te weten komt over Congo, door de nabesprekingen waarin enkele experts je meenemen in bijzondere aspecten van dat fascinerende land."