Uit in Vlaanderen met Kif Kif: 31 maart - 6 april

Er is weer heel wat te beleven in Vlaanderen deze week. Zin in een leuk concert of een boeiend theaterstuk? Bekijk dan zeker eens de UiT-Tips van Orlando, Sam, Öznur, Joachim en Carolina.

Vrijdag 4 april

In the mix | Party

Joachim: "In the mix is het openingsfeest van de expo Ink eye van Brusselse artiestenduo Boho en Dema one. Focus ligt op urban arts. Tijdens IN THE MIX bespreken BOHO, Dema en Malikka Bouaissa van al.arte.magazine het belang en de meerwaarde van urban arts in een stedelijke en superdiverse context. Daarna barst het feest los met Young Mocro & la Tomski, Nomobs & Rauw & Onbesproken, Anissa Boujdaini en nog veel meer moois!"

 

 

Zaterdag 4 april t.e.m. 6 april 

Patchwork | Markt 

Joachim: "Patchwork is een ode aan grootstedelijke en superdiverse muzikale fusies. Nooit geziene koppeltekens passeren de revue, zoals het nogal onleesbare "Afro-funk-ndombolo-afrobeat" Zo vieren ze bij PAtchwork de diversiteit tot diep in de nacht! Winnaars van de wedstrijd ‘Soirée Métissées Avonden’ springen op het podium, waaronder Abdulaye Condé, Funky Kids, Cage en Tram 33, Les Nouveaux nés, World Squad, en uiteraard een vette after-arty met DJ Mukambo vs Bruselo!"

 

 

Doorlopend:

Congo Film Festival | Film

van 5 maart tot 7 mei

Joachim: "In de Gentse Paddenhoek ontdek je zes Congolese films of films die met Congo te maken hebben. Bedoeling van deze toegankelijke formule is dat je een fijne filmavond hebt én meer te weten komt over Congo, door de nabesprekingen waarin enkele experts je meenemen in bijzondere aspecten van dat fascinerende land."

 

 

Ilyas Essadek | Expo

20 maart t.e.m. 30 april  

Joachim: "De jonge Molenbekenaar Ilyas heeft twee grote passies: reizen en fotografie. Om zijn dromen te verwezenlijken reist hij liftend met enkel zijn rugzak. Dat komt hem goed uit: hij valt minder op in de plaatsen die hij bezoekt en legt makkelijker contact met de mensen. Zijn nieuwsgierige maar ook milde kijk op die wondere wereld die hij op zijn omzwervingen leert kennen, resulteert in schitterende beelden en een toonstelling om U tegen te zeggen."