Activiteiten

Ook off line deelt Kif Kif allerhande inzichten, analyses en diepgaande visies op actuele kwesties rond diversiteit, discriminatie, en maatschappelijke rechtvaardigheid. Hieronder vind je een overzicht van activiteiten die we in de komende periode organiseren.
 
zaterdag 8 september 2018 - 17:00
deSingel, Desguinlei 25, Antwerpen

Gaat de theaterkritiek van tegenwoordig nog wel genoeg over theater? Steeds meer lijken critici allerhande voorstellingen tegen een ideologische lat te leggen. Het einde van alle artistieke nuance of het begin van een nieuw maatschappelijk bewustzijn? Op het TheaterFestival schuiven we de gesprekstafels uit en leggen we de kritiek zelf op de rooster.

dinsdag 11 september 2018 - 20:00
De Roma, Turnhoutsebaan 286, Borgerhout

Ze voeren actie tegen standbeelden van witte mannen die zwarte handjes lieten afhakken. Ze ergeren zich dood aan de knecht van de Sint. Ze maken zich kwaad over onze geschiedenisboeken. Ze laten hashtags als #DecoloniseTheMuseum! circuleren op twitter. ‘Ze’, dat zijn studenten, academici en actievoerders die deel uitmaken van een wereldwijd groeiende beweging voor dekolonisatie. Dekolonisatie? Anno vandaag? Jazeker.

maandag 17 september 2018 - 20:00
De Roma, Turnhoutsebaan 286, Borgerhout

Eindelijk een boek over de Hirak, de massale opstand in de Rif. Het is een relaas van structurele achterstelling en verwaarlozing en een falend beleid rond werkgelegenheid, onderwijs, gezondheidszorg en infrastructuur. Het vertelt ook hoe de Marokkaanse overheid de opstand onderdrukt, met de arrestatie van boegbeeld Nasser Zefzafi als pijnlijk hoogtepunt. Maar Opstand in de Rif zoekt ook naar antwoorden in de geschiedenis, van de strijd tegen de Spaanse en Franse bezetters tot de Riffijnse republiek van Abdelkrim.

woensdag 10 oktober 2018 - 19:30
Toko139, Statiestraat 139, Berchem

In deze lezing zal Katrien Jacobs op zoek gaan naar het verband tussen nieuwe vormen van politiek extremisme en de seksuele fantasieën of frustraties waarmee ze gepaard gaan. Omdat nieuw-rechtse politieke groeperingen zoals de alt-right een openlijke afkeer hebben van het feminisme, alsook van de seksuele bevrijding en etnische diversiteit, wordt de vraag gesteld over wat voor seksuele 'radicalisering' deze bewegingen en hun online beeldentaal teweegbrengen in de individuele psyche en de maatschappij.


ma
di
wo
do
vr
za
zo