Activiteiten archief t.e.m. maandag 6 april 2020

 
donderdag 26 maart 2020 - 19:00
TOKO, Statiestraat 139, Berchem

We openen de fototentoonstelling 'Gender diversity' met een boeiend panelgesprek. Hoe zal de toekomst van het feminisme eruit zien? Zitten we midden in de ‘vierde feministische golf’? Zal het feminisme van morgen intersectioneel, dekoloniaal en crip zijn? Sophie Withaeckx (VUB) en Emmanuel Iyamu (Ayo) gaan daarover in gesprek. Sarah Scheepers (Ella) modereert.Het event is jammer genoeg even uitgesteld vanwege de corona epidemie. Een nieuwe datum volgt later.

zaterdag 21 maart 2020 - 14:00

Op 21/03 vindt de (inter)nationale digitale manifestatie tegen racisme plaats. In de meeste Europese landen wordt op deze manier aandacht gevraagd voor racisme, discriminatie en extreem-rechts geweld. Ook, en net precies, in tijden van crisis moeten we hier aandacht voor hebben. De sociale en economische gevolgen van de Corona-maatregelen en het sluiten van de EU-grenzen treffen eerst die mensen die al in kwetsbare omstandigheden leven. Daarom willen we via deze weg een warme oproep doen om zaterdag van jullie te laten horen. In de beschrijving van het event vind je alle info over de manier waarop je kan deelnemen.

zaterdag 14 maart 2020 - 15:15
Arenbergschouwburg, Arenbergstraat 28, 2000 Antwerpen

Onder begeleiding van verschillende professionele artiesten werkten de jongeren van Bazzz aan een eigenzinnige voorstelling waarin ze hun visie rond identiteit en samenleven in diversiteit naar buiten brengen. De voorstelling wordt jammer genoeg afgelast vanwege de corona epidemie.

woensdag 11 maart 2020 - 19:30
OC Nova, Schijfstraat 105, 2020 Antwerpen

De film ‘Il a déjà tes yeux’ vormt een prachtige inleiding tot het dekoloniseerthema. Dekoloniseren gaat over het bestrijden van structureel racisme. Maar het betekent ook dat we anders naar de wereld leren kijken, anders dan wat in het Westen ‘gewoon’ is. Deze film doet dit op een erg humoristische wijze.

woensdag 19 februari 2020 - 20:00
De Centrale, Kraankinderstraat 2, Gent

Jonas Slaats lanceert zijn nieuwe boek "Religie herzien" in De Centrale met een prikkelende performance lezing. Zowel inhoud als entertainment verzekerd.

vrijdag 24 januari 2020 - 19:00
TOKO, Statiestraat 139, Berchem

In Senegal is 95% van de bevolking moslim. Hiervan behoren de meeste mensen tot een soefi-gemeenschap, waarvan het land vier hoofdstromingen kent. Ook in Antwerpen zijn deze soefie-gemeenschappen actief. Op deze avond vertellen Antwerps-Senegalese lidverenigingen van VOEM (waaronder Mouride, Layene en Tijane) waarin zij uniek zijn tegenover andere moslimtradities.

donderdag 16 januari 2020 - 19:30
TOKO, Statiestraat 139, Berchem

Heb je een kritische afkomst? Geloof je in de pen? Is begaan zijn geen beperking voor je? Ben je nieuwsgierig van aard? Dan ben jij misschien de persoon die we zoeken!

woensdag 18 december 2019 - 19:30
Toko139, Statiestraat 139, Antwerpen

In dit salongesprek zullen we dieper ingaan op de impact van kolonisatie op het begrip gender. Dankzij ervaringsdeskundige Olave Nduwanje zullen we het begrip gender exploreren en dekoloniseren. Dit is een noodzakelijke intersectionele denkoefening voor het bereiken van gelijkwaardigheid in onze maatschappij.

woensdag 11 december 2019 - 20:00
De Roma, Turnhoutsebaan 286, Antwerpen

De dag na Internationale Dag van de Mensenrechten brengen we in De Roma verschillende cases onder de aandacht waarbij mensenrechten geschonden worden, maar laten we ook zien wat de kracht van het woord kan zijn. Doorheen de avond heb je de kans om een brief te schrijven voor mensen in nood. Afsluiten doen we met een boeiend panelgesprek.

maandag 2 december 2019 - 19:30
Kadoc, Vlamingenstraat 39, Leuven

Op 2 december lanceert Kif Kif haar nieuwe (e)boek 'Vijf mythen over islamofobie'. Dit toegankelijke boekje tilt het maatschappelijke debat rond islamofobie op een hoger niveau.


ma
di
wo
do
vr
za
zo
Naar het activiteiten overzicht of naar het archief