Activiteiten archief t.e.m. vrijdag 14 augustus 2020

 
donderdag 6 augustus 2020 - 19:30
Toko, Statiestraat 139, 2600 Berchem

== Omwille van de nieuwe maatregelen rond het indijken van corona, werd deze activiteit jammer genoeg uitgesteld. ==

In de vaak verhitte maatschappelijke debatten, komen bepaalde visies dikwijls te weinig aan bod. Soms wil je daarom zelf ook jouw mening laten weerklinken. Alleen, hoe krijg je die mening op papier? Hoe bouw je een argumentatie op? Waarop moet je letten als je een sterk opiniestuk wil schrijven?

woensdag 29 juli 2020 - 18:30
TOKO, Statiestraat 139, Berchem

== Omwille van de nieuwe maatregelen rond het indijken van corona, werd deze activiteit jammer genoeg uitgesteld. ==

Schrijf je graag? Ben je kritisch? Neem je je tijd om je te verdiepen in je onderwerpen en dan pas een standpunt in te nemen? Ben je begaan met de thema's racisme, discriminatie en diversiteit? Laat je graag je stem horen? Is nieuwsgierigheid een tweede natuur voor je? Leer je graag mensen kennen? Dan ben jij de persoon die we graag willen ontmoeten!

zondag 12 juli 2020 - 14:00
De Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout

Wil je weten wat je mag en moet doen als je in contact komt met de politie op straat? Of hoe je best reageert als je als bystander situaties tegenkomt waarbij je niet weet of er juist gehandeld wordt?

donderdag 7 mei 2020 - 19:30
TOKO, Statiestraat 139, Berchem

== Deze activiteit wordt jammer genoeg geannuleerd vanwege de maatregelen rond corona ==

Tijdens dit salongesprek lichten Malikka Bouaissa en Joachim Ben Yakoub lichten hun visie op de maatschappelijke en politieke gebeurtenissen versus kunst (en omgekeerd) in de MENA-regio en de diaspora toe. Dit gebeurt met als decor de expositie POPARTE, waarvan je na het salongesprek ook werken kan kopen. We breken samen de vasten, Kif Kif zorgt voor de maaltijd.

zondag 3 mei 2020 - 11:00
Online met Zoom

Ken je dat gevoel, dat er over een historisch belangrijke tekst of speech gesproken wordt en je moet toegeven dat je het nooit gelezen of gezien hebt? Meer nog: je zou het eigenlijk graag willen maar het komt er nooit van. Wel: je bent niet alleen en wij hebben de oplossing gevonden!

donderdag 26 maart 2020 - 19:00
TOKO, Statiestraat 139, Berchem

We openen de fototentoonstelling 'Gender diversity' met een boeiend panelgesprek. Hoe zal de toekomst van het feminisme eruit zien? Zitten we midden in de ‘vierde feministische golf’? Zal het feminisme van morgen intersectioneel, dekoloniaal en crip zijn? Sophie Withaeckx (VUB) en Emmanuel Iyamu (Ayo) gaan daarover in gesprek. Sarah Scheepers (Ella) modereert.Het event is jammer genoeg even uitgesteld vanwege de corona epidemie. Een nieuwe datum volgt later.

zaterdag 21 maart 2020 - 14:00

Op 21/03 vindt de (inter)nationale digitale manifestatie tegen racisme plaats. In de meeste Europese landen wordt op deze manier aandacht gevraagd voor racisme, discriminatie en extreem-rechts geweld. Ook, en net precies, in tijden van crisis moeten we hier aandacht voor hebben. De sociale en economische gevolgen van de Corona-maatregelen en het sluiten van de EU-grenzen treffen eerst die mensen die al in kwetsbare omstandigheden leven. Daarom willen we via deze weg een warme oproep doen om zaterdag van jullie te laten horen. In de beschrijving van het event vind je alle info over de manier waarop je kan deelnemen.

zaterdag 14 maart 2020 - 15:15
Arenbergschouwburg, Arenbergstraat 28, 2000 Antwerpen

Onder begeleiding van verschillende professionele artiesten werkten de jongeren van Bazzz aan een eigenzinnige voorstelling waarin ze hun visie rond identiteit en samenleven in diversiteit naar buiten brengen. De voorstelling wordt jammer genoeg afgelast vanwege de corona epidemie.

woensdag 11 maart 2020 - 19:30
OC Nova, Schijfstraat 105, 2020 Antwerpen

De film ‘Il a déjà tes yeux’ vormt een prachtige inleiding tot het dekoloniseerthema. Dekoloniseren gaat over het bestrijden van structureel racisme. Maar het betekent ook dat we anders naar de wereld leren kijken, anders dan wat in het Westen ‘gewoon’ is. Deze film doet dit op een erg humoristische wijze.

woensdag 19 februari 2020 - 20:00
De Centrale, Kraankinderstraat 2, Gent

Jonas Slaats lanceert zijn nieuwe boek "Religie herzien" in De Centrale met een prikkelende performance lezing. Zowel inhoud als entertainment verzekerd.


ma
di
wo
do
vr
za
zo
Naar het activiteiten overzicht of naar het archief