Activiteiten archief t.e.m. woensdag 20 februari 2019

 
woensdag 13 februari 2019 - 18:00
Bazzz, Statiestraat 175, Berchem

Een meetingpoint rond de psychologische impact van het hoofddoekverbod. Kawtar Bakir komt haar onderzoek 'De invloed van het hoofddoekenverbod op adolescente moslima’s' voorstellen. Vervolgens bespreken we samen met experte Naima Charkaoui een aantal praktijkcases. Het publiek kan hierna in gesprek gaan met Birsen. De avond wordt in goede banen geleid door Lamia Cheba (Bazzz).

maandag 4 februari 2019 - 18:00
Kavka, Oudaan 14, 2000 Antwerp

Voor deze YOS Slam Poetry en Open Mic avond werd samengewerkt Dekoloniseer Antwerpen ( Afriquya vzw, Ayo vzw, Hand in Hand tegen racisme vzw, Hart boven Hard, Intal vzw, Internationaal Comité vzw, Kif Kif vzw, Kilalo vzw). Performances van o.a. Ado El Ado, Sarah Bekambo, Sec Koe, Esohe Weyden, Ewout Kimwana, Alyssa Gonzalez en Elias Van Dingenen.

zaterdag 2 februari 2019 - 12:40
Antwerpen Centraal

Gezamenlijk vertrek vanuit Antwerpen naar de nationale manifestatie voor een humaan asielbeleid. De manifestatie vertrekt om 13u30 op het Kramersplein in Gent: We nemen de trein (richting Oostende) van 12u06 in Antwerpen Centraal, 12u12 in Berchem. We zien jullie dan!

dinsdag 18 december 2018 - 14:30
Seminarieruimte UA, Lange Sint-Annastraat 7, 2000 Antwerpen.

Het debat over dekolonisering en democratisering van de kunsten verhit de kunsten- en culturele sector. Vanuit de idee ‘Conflict Matters’ omarmen en organiseren we in dit seminarie de discussie, het debat en het meningsverschil als hefboom om het transitieproces van de sector te versterken.

zaterdag 24 november 2018 - 13:00
Overleiestraat 45, 8500 Kortrijk

In de vaak verhitte maatschappelijke debatten, komen bepaalde visies dikwijls te weinig aan bod. Soms wil je daarom zelf ook jouw mening laten weerklinken. Alleen, hoe krijg je die mening op papier? Hoe bouw je een argumentatie op? Waarop moet je letten als je een sterk opiniestuk wil schrijven?

donderdag 22 november 2018 - 19:30
De Groene Waterman, Wolstraat 7, Antwerpen

Judith Butler (1956) is één van de meest gelauwerde politieke filosofen en queer theorists van het moment. Ze beet zich vast in onderwerpen zoals de gespannen relatie tussen sekse en gender, queerness, andersheid, (de)secularisering, precariteit en politiek verzet centraal binnen de hedendaagse filosofie.

woensdag 7 november 2018 - 17:00
FMV, Oudstrijdersstraat 9, 2140 Borgerhout,

De Jongerenacademie is een samenwerking van verschillende Antwerpse jeugd – en middenveld organisaties die jongeren willen versterken in het omgaan met het hoofddoekenverbod. In onze tweede infosessie nodigen we juridisch experten uit die uitleggen wat er mogelijk is als je gediscrimineerd wordt op basis van je hoofddoek op school of werk. Wat mag er? Wat mag er niet? Hoe kan je klacht indienen en welke resultaten levert het op? Zijn er nog andere mogelijkheden?

woensdag 24 oktober 2018 - 19:30
Stadscampus UA R007

Velen bleven geschokt achter na het zien van de Pano-reportage rond Schild & Vrienden. In dit panelgesprek wordt dieper gegraven naar de maatschappelijke betekenis van deze en gerelateerde Alt-right organisaties.

zondag 14 oktober 2018 - 11:00
TOKO139, Statiestraat 139, Berchem

Wil je met anderen van gedachten wisselen na het uitbrengen van jouw stem op op 14 oktober? Dan kan dat in het Kif Kif verkiezingscafé.

woensdag 10 oktober 2018 - 19:30
DE Studio, Maarschalk Gerardstraat 4, 2000 Antwerpen

In deze lezing zal Katrien Jacobs op zoek gaan naar het verband tussen nieuwe vormen van politiek extremisme en de seksuele fantasieën of frustraties waarmee ze gepaard gaan. Omdat nieuw-rechtse politieke groeperingen zoals de alt-right een openlijke afkeer hebben van het feminisme, alsook van de seksuele bevrijding en etnische diversiteit, wordt de vraag gesteld over wat voor seksuele 'radicalisering' deze bewegingen en hun online beeldentaal teweegbrengen in de individuele psyche en de maatschappij.


ma
di
wo
do
vr
za
zo
Naar het activiteiten overzicht of naar het archief