Activiteiten archief t.e.m. zondag 16 februari 2020

 
vrijdag 24 januari 2020 - 19:00
TOKO, Statiestraat 139, Berchem

In Senegal is 95% van de bevolking moslim. Hiervan behoren de meeste mensen tot een soefi-gemeenschap, waarvan het land vier hoofdstromingen kent. Ook in Antwerpen zijn deze soefie-gemeenschappen actief. Op deze avond vertellen Antwerps-Senegalese lidverenigingen van VOEM (waaronder Mouride, Layene en Tijane) waarin zij uniek zijn tegenover andere moslimtradities.

donderdag 16 januari 2020 - 19:30
TOKO, Statiestraat 139, Berchem

Heb je een kritische afkomst? Geloof je in de pen? Is begaan zijn geen beperking voor je? Ben je nieuwsgierig van aard? Dan ben jij misschien de persoon die we zoeken!

woensdag 18 december 2019 - 19:30
Toko139, Statiestraat 139, Antwerpen

In dit salongesprek zullen we dieper ingaan op de impact van kolonisatie op het begrip gender. Dankzij ervaringsdeskundige Olave Nduwanje zullen we het begrip gender exploreren en dekoloniseren. Dit is een noodzakelijke intersectionele denkoefening voor het bereiken van gelijkwaardigheid in onze maatschappij.

woensdag 11 december 2019 - 20:00
De Roma, Turnhoutsebaan 286, Antwerpen

De dag na Internationale Dag van de Mensenrechten brengen we in De Roma verschillende cases onder de aandacht waarbij mensenrechten geschonden worden, maar laten we ook zien wat de kracht van het woord kan zijn. Doorheen de avond heb je de kans om een brief te schrijven voor mensen in nood. Afsluiten doen we met een boeiend panelgesprek.

maandag 2 december 2019 - 19:30
Kadoc, Vlamingenstraat 39, Leuven

Op 2 december lanceert Kif Kif haar nieuwe (e)boek 'Vijf mythen over islamofobie'. Dit toegankelijke boekje tilt het maatschappelijke debat rond islamofobie op een hoger niveau.

woensdag 27 november 2019 - 13:30
Vlaams parlement

De Vlaamse regering wil het decreet op het sociaal-cultureel volwassenenwerk ingrijpend wijzigen en woensdag al door het parlement jagen. Een brede coalitie van organisaties wil dat met een gericht actie in vraag stellen.

maandag 11 november 2019 - 10:30
't Werkhuys, Zegelstraat 13, Borgerhout

De 48ste Nationale Vrouwendag op 11 november 2019 vindt dit jaar plaats in ‘t Werkhuys in Borgerhout. Tal van Antwerpse organisaties haalden samen met Furia het onderste uit de kan om een interessant en uitdagend programma samen te stellen.

vrijdag 25 oktober 2019 - 17:00
TOKO, Statiestraat 139, Berchem

Kif Kif, TOKO and the Arabic Studies department of the KULeuven present the beautiful photographs of Francesco Piraino. The aim of this exhibition is to show different facets of contemporary Sufism as a religious, cultural and human mosaic. You will (almost) not see a whirling dervish, but you will see the dhikr, the invocation and remembrance of the “most beautiful” divine names, and the zāwiyas (literally “angle” in Arabic), the places where Sufi meet, pray and study.

woensdag 9 oktober 2019 - 19:30

In de vaak verhitte maatschappelijke debatten, komen bepaalde visies dikwijls te weinig aan bod. Soms wil je daarom zelf ook jouw mening laten weerklinken. Alleen, hoe krijg je die mening op papier? Hoe bouw je een argumentatie op? Waarop moet je letten als je een sterk opiniestuk wil schrijven?

maandag 8 juli 2019 - 19:30
TOKO139, Statiestraat 139, Berchem

Het sociale media discours van 'nieuw rechts' is niet alleen sterk racistisch, het staat ook bol van de toxic masculinity. Op onze Kif Kif-denkavond willen we de tijd nemen om uitgebreid op dat kruispunt in te gaan. We laten daarom de academische onderzoekers Ico Maly en Katrien Jacobs aan het woord en gaan met elkaar in gesprek.


ma
di
wo
do
vr
za
zo
Naar het activiteiten overzicht of naar het archief