Kif Kif leesclub: Soefisme Herzien

Het soefisme wordt steevast omschreven als 'de mystieke tak van de islam'. Er bestaan echter heel wat misverstanden over. Het kleine boekje 'Soefisme Herzien' wil die misverstanden ontleden en duidelijk maken hoe ze verbonden zijn met enorme blinde vlekken van de gangbare kijk op religie en met prangende politieke kwesties. In deze leesclub gaan we daar dieper op in.
Tijdstip
woensdag 30 mei 2018 - 19:00

Het soefisme wordt steevast omschreven als 'de mystieke tak van de islam'. Wat meer aandacht voor deze onderbelichte spirituele kant van de islam, zo stellen sommigen, zou ons kunnen helpen om hedendaagse maatschappelijke vraagstukken te ontmijnen. Met de ene vinger wijst men dan richting 'islamitisch fundamentalisme' als probleem en met de andere vinger naar 'het soefisme' als oplossing. Deze typische beschrijvingen staan bol van de misverstanden en de conclusies die eruit voortvloeien vragen om stevige nuanceringen. Die misverstanden vloeien niet eenvoudigweg voort uit onschuldige onwetendheid. Het zijn misverstanden die nauw verbonden zijn met enorme blinde vlekken van de gangbare kijk op religie en met prangende politieke kwesties.

Het boek ‘Soefisme herzien’ van Jonas Slaats zal op 30/05/2018 van 19:00-21:00 in de Kif Kif leesclub worden besproken. Deze avond wordt samen met Motief georganiseerd. De begeleiding wordt door vormingsmedewerkster Eva Vergaelen verzorgd.

De plaatsen zijn zeer beperkt. Inschrijven kan je door een mail te sturen naar [email protected]

Het boek is verkrijgbaar in het Kif Kif kantoor (statiestraat 139, 2600 Berchem), de eboek-versie is beschikbaar op de meeste webshops of je kan het bestellen via deze link: http://www.jonasslaats.net/boeken/soefisme-herzien

**

De leesclub wordt trouwens gevolgd door een lezing van Umar Ryad over Salafisme en een gratis iftar. Meer info: https://kifkif.be/kifkiftar2018