Moslims in België: het debat

Met een open brief gaf theatermaker Chokri Ben Chikha een aanzet voor een gezamenlijk denkproces rond islambeleving in Vlaanderen. De bedoeling is dat dit een aanzet wordt voor een interactief e-boek. In dit dossier bundelen we de open brief van Chokri en de reacties erop.

Artikels

03/07/2012 - 04:33 M.

Ik was verbaasd toen ik de open brief las aangezien ik die 28 februari ook in deSingel was. Ik doe een lerarenopleiding voor het secundaire onderwijs in Leuven. Voor de vakken Islam en kunstvakken. De studenten kunstvakken gingen naar de cultuurdag in deSingel.

18/06/2012 - 17:42 Sameer

Een correct verstaan van de openbaring is de sleutel tot het overleven van de islam (in Europa). In dit artikel worden drie interpretatiemethoden voorgesteld, elk met hun eigen mogelijkheden en moeilijkheden.

18/06/2012 - 00:16 Chokri Ben Chikha

Met deze open brief wil ik een aanzet geven voor een gezamenlijk denkproces rond islambeleving in Vlaanderen. De bedoeling is dat dit een aanzet wordt voor een interactief e-boek waar een hele resem aan 'moslimstemmen' samen en in dialoog nadenken over de toekomst van moslims in België.