'Hoe word ik boekrecensent?' Kif Kif workshop met Floris Cavyn

Je leest graag boeken (fictie en non-fictie) en je wilt ze ook graag bespreken? Maar je wil meer weten over hoe je dat aanpakt? Waarop te letten, hoe precies te schrijven? En misschien wil je je recensies ook wel graag op de website van Kif Kif publiceren?
Door: Kif Kif - 16/10/2015 - 09:47
'Hoe word ik boekrecensent?' Kif Kif workshop met Flori

Schrijf je snel in, want de het aantal plaatsen is beperkt: 10!

 

Je leest graag boeken (fictie en non-fictie) en je wilt ze ook graag bespreken? Maar je wil meer weten over hoe je dat aanpakt? Waarop te letten, hoe precies te schrijven? En misschien wil je je recensies ook wel graag op Kif Kif publiceren?

Kif Kif organiseert een workshop “Boekrecensie (fictie en non-fictie)” met Floris Cavyn (Kif Kif recensent en nog veel meer).

Floris Cavyn houdt van lezen... en van schrijven. Tijdens zijn studies journalistiek en moderne letterkunde groeide zijn boekenkast aan. Nu puilt ze uit. In zijn ogen hangt lezen en schrijven nauw samen. Een cliché dat iedereen met een liefde voor boeken zal bevestigen. Hij zette zijn eerste journalistieke stappen in de muziekwereld, maar ging al snel over tot literatuur en non-fictie, zonder de maatschappelijke context uit het oog te verliezen. Floris schrijft regelmatig voor Kif Kif, maar publiceerde ook in de Leeswolf, Rekto:Verso en De Standaard. In zijn recensies is het boek vaak een uitgangspunt om iets meer te vertellen over de wereld rondom ons.

Hij zal het hebben over de volgende vragen:


1. Hoe vorm je je een beeld van een informatief boek nog voor je het gaat lezen?
2. Voor welk medium en voor welk publiek is de bespreking bedoeld? Heeft dat consequenties?
3. Wat wil je met het boek gaan doen: promoten, afkraken, genuanceerd beoordelen, de inhoud ervan bekendmaken voor wie geen tijd heeft om het te lezen, het lezen als een symptoom van iets…?
4. Hoe pak je dat schrijftechnisch aan: welk soort tekst, hoe beginnen, hoe eindigen, hoe het leesbaar en boeiend houden, hoe overtuigen, wat en hoe citeren…?

De workshop bestaat uit 2 theoretische sessies en een praktische waarin eigen recensies worden besproken.


Na inschrijving krijg je een boekenlijst waaruit je kan kiezen, of je doet zelf een voorstel van een non-fictief boek dat je tijdens de workshop zou willen bespreken. Wij bezorgen je een recensie exemplaar dat je na afloop mag houden.


Na de workshop ben je in staat een boek te recenseren of toch al een heel eind op weg.


De recensies zullen op de website van Kif Kif verschijnen, en daarna kan je een boekrecensent worden voor Kif Kif.


Kif Kif stuurt je dan geregeld interessante boektitels door waaruit je zelf kan kiezen en die je kan recenseren. Nadien kan je je recensie laten plaatsen op www.kifkif.be


Schrijf je snel in, want de het aantal plaatsen is beperkt: 10! (minimumleeftijd: 18 jaar)

De workshopreeks gaat door op:

Zaterdag 14 November, 10h tot 13h

Zaterdag 5 December, 10h tot 13h

Zaterdag 12 December, 10h tot 13h

 

Locatie: Timmerwerfstraat 40, 2000 Antwerpen (in het Zuiderpershuis )

Meer info & inschrijvingen: [email protected]