[Ali's Wonderland] Ceci est l'€™instant Kritiek

Alibi Alain (de ingeburgerde Ali) maakte nu deel uit van de T-Party TV-cel die de mix tussen Staat, marketing en visuele geplogenheden én vooral winst tot iets onweerstaanbaars moest maken.
[Ali's Wonderland] Ceci est l'€™instant Kritiek

Dit programma is gebaseerd op echt verzonnen futiliteiten. De maker kan dan ook niet aansprakelijk gesteld worden indien de realiteit deze fictie overtreft of iemand zich herkent in de voorvallende situaties.

 

Alibi Alain (de ingeburgerde Ali) maakte nu deel uit van de T-Party TV-cel die de mix tussen Staat, marketing en visuele geplogenheden én vooral winst tot iets onweerstaanbaars moest maken. En toen kwam zijn Alibi Alains programma op TV, hij kreeg carte blanche en mocht de finale verzorgen van de drukbekeken Wervelende Werfpolitieke Show: “Kies Partij voor Mij !”. Hij gaf er een kritische noot aan en spaarde niemand. Politici werden hier gemaakt of gekraakt. Te kritisch? En zo geschiede …  Alibi Alain (de ingeburgerde Ali) maakte nu deel uit van de T-Party TV-cel die de mix tussen Staat, marketing en visuele geplogenheden én vooral winst tot iets onweerstaanbaars moest maken. En toen kwam zijn Alibi Alains programma op TV, hij kreeg carte blanche en mocht de finale verzorgen van de drukbekeken Wervelende Werfpolitieke Show: “Kies Partij voor Mij !”. Hij gaf er een kritische noot aan en spaarde niemand. Politici werden hier gemaakt of gekraakt. Te kritisch?

Over naar de studio:

Kom en plof neer in je luie zetel, verstand op nul en geniet mee van complexloos entertainment van de bovenste plank met onze sublieme Show: “Kies Partij voor Mij !”.

Ter informatie:
Dit programma is gebaseerd op echt verzonnen futiliteiten. De maker kan dan ook niet aansprakelijk gesteld worden indien de realiteit deze fictie overtreft of iemand zich herkent in de voorvallende situaties.

Dank voor uw begrip.

Om onze politiek nog aantrekkelijker te maken, brengen we die in de vorm van een realityshow: Kies Partij voor Mij … gepresenteerd door Wonderland Alain
≈≈≈≈//≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈//≈≈≈≈≈

Presentator Wonderland Alain:
Welkom talrijk opgekomen publiek!
Jullie staan net als ik te popelen in deze wederom beslissende ronde in jullie lievelingsprogramma “ Kies partij voor mij” hier bij Banaal 2. Ik beloof jullie: onze ontknoping hier zal minder lang duren dan sommige formaties.

Na de vele selectierondes waarin de kandidaat-politici om ter meest andermans vuile was op de publieke arena gooiden - tot groot jolijt van u beste kijker - komt het nu tot een ware apotheose! De 2 winnaars gaan jullie en natuurlijk onze ongelooflijk deskundige jury overtuigen!

Moet ik ze nog voorstellen? Ze maken haast deel uit van het meubilair van ons politiek landschap. Eerst en vooral hebben we Mr. Vrijmeningsuiting hemzelvehem zelve: Onze Jürgen, die zijn strepen verdiende als grote mond, sorry .. ik bedoel opiniemaker met een veelbeluisterd radioprogramma?

- Jürgen: ja… die goeie ouwe tijd toen ik nog niet gemuilkorfd werd, …
- Maar daarna ging u onbedoeld de illegaliteit in en toen werd het nog erger, hé?
- Ja, ik stelde me kandidaat en geraakte verkozen!
- Hahaha … den Jürgen … uw humor is nog altijd even subversief.! Ik ben er gewoon dol op.

Ons tweede jurylid Siegfried Blaffer bracht lange tijd verslag uit over het wel en wee in de Wetstraat. Of moet ik zoals hem zeggen ‘wet-de-messen-straat’. Maar Mr. Blaffer werd zo geboeid door het microkosmopolitische spektakel dat hij er aanschouwde dat hij ook van de partij wou zijn? Daarmee zette je dus een punt achter 20 jaar ‘De Wetstraat Catcher’ de rubriek die je had op radio Zeem. Gelukkig voor ons mogen we nu genieten van jouw expertise op het vlak van psychopathologie wat onmisbaar is in de politiek. Maar natuurlijk ook je terreinkennis rechtstreeks geput vanuit het hol van de Vlaamse parlementaire Leeuw. Twee troeven voor dit programma!

Ons derde jurylid is Silly Wonders: gekend als zanger-songfighter in Idool en gezien hij veel noten op zijn zang had geraakte hij bijna in de finale. Maar raakte desondanks niet in de Laatste Show, de Rode Loper en bijna ook niet meer in de boekskes! Allemaal de schuld van de politici à la Rik Daems, Rik Torfs, Joëlle Milquet, Dardenne, … die het terrein bezetten! Daarom wou hij zich nu wreken door in dit politiek reality programma op zijn beurt het terrein te bezetten. Vooral Wonders memorabele zangpartij van “Ice Ice baby” tijdens de stemronde heeft veel inkt doen vloeien. Het was een oproep om blanco te sms’en volgens velen. Een lafhartige anti-politieke misdaad volgens sommigen. Ons kan het niet veel schelen, als de sms-jackpot maar deftig draait! Democratie heeft immers een prijs!

Een daverend applaus dus voor onze driekoppige jury! Koppiger dan hen, is gewoon mission impossible!

Handgeklap van het publiek.

Wel, nu nog de 2 overgebleven kandidaten uit de afgelopen weken. Die zijn zich momenteel aan het voorbereiden: ze moeten u hooggeëerde kijker-kiezer overtuigen dat hun ideologie onontbeerlijk is om ons Vlaanderen te loodsen doorheen de woelige politieke watertjes. Om dan te komen tot de kers op de taart van deze wedstrijd: de oprichting van een politieke partij die de volgende verkiezingen eens flink wat spannender zou kunnen maken!

Dames en heren, dat de beste moge winnen vanavond!

Vergeet vooral niet te stemmen via sms, want er moeten ook verliezers zijn vanavond! Kandidaat nummer één is Marten Wilfriet van de Smul-partij.
Hallo Wilfriet, behoorlijk wat zenuwen vanavond zeker?
Je opdracht van deze week was de toespraak als ik me niet vergis? Bijt maar de spits af…

Wordt vervolgd...