[Ali's Wonderland] Ceci n’est pas un T-Party?

Ali liep maar verder en verder. De villawijk had hij ondertussen ver achter zich. Voor hem doemde een grote fabriek op. Met in grote gulden letters: T-Party, events & toebehoren.
[Ali's Wonderland] Ceci n’est pas un T-Party?

Sarkosconi had zo te zien een aantal facelifts & haarimplantaten achter de rug en dat is normaal ook voor een WonderWood Ster die een van de belangrijkste taken moest volbrengen in de Wonderlandse Illuso-cratie: visuele brood en spelen organiseren en plat-commercieel-plakkerig aan de macht blijven

 

 

Ali liep maar verder en verder. De villawijk had hij ondertussen ver achter zich. Voor hem doemde een grote fabriek op. Met in grote gulden letters: T-Party, events & toebehoren. Het geheel verwees een beetje naar het glorierijke verleden, toen de T-Party ongetwijfeld nog synoniem was voor solidariteit, vrijheid en de start van een groots avontuur … The Wonderlandican Dream. Nu leek de grootsheid vooral het gebrek aan inhoud en visie te willen maskeren. Wonderland leek meer en meer af te glijden naar een Lady Gaga republiek.

Hoe meer tijd er verstreek, hoe meer Ali veranderde. Ali was ondertussen opnieuw de bruingebrande, gekrulde man geworden. Het effect van het gedronken inburgeringssapje was uitgewerkt. Ali zag de ingang van de grote fabriek, maar links ervan was een pijl met in grote gulden letters " T-Party Jobs". Ali keek even of hij er ok uitzag en dacht: why not? Hij nam een hapje uit de paddestoelstukken die hij meekreeg van De Rups. En blank-te van pure gezondheid.

Via een kronkelende weg kwam Alain (ook gekend onder de naam The Symbol of Integration Formerly Known as Ali), uiteindelijk aan op een open plek in het groen. Een reusachtige tafel met 6 eikenhouten imposante stoelen vulde de helft van de open ruimte. Ali zag de 3 juryleden hem met streng-keurende ogen van top tot teen analyseren. Wat was hij blij van zijn a-dap-ta-tie naar Alain. Ja, een typisch natuurlijk fenomeen hier in Wonderland, en daar moet je mee leren leven hé.

Links van de Hoedenmaker (ook gekend onder de internationale naam Hood ’n Maker, de bezieler zowaar van de T-Party) zat een grijze muis met een Napolitaanse béret met in Gouden Letters Sarkosconi erin geborduurd. De muis torende op een heel hoge stapel serviesgoed zodat Ali toch het gezicht van Sarkosconi kon zien verschijnen boven de tafel. Sarkosconi had zo te zien een aantal facelifts & haarimplantaten achter de rug en dat is normaal ook voor een WonderWood Ster die een van de belangrijkste taken moest volbrengen in de Wonderlandse Illuso-cratie: visuele brood en spelen organiseren en plat-commercieel-plakkerig aan de macht blijven. Zelfs Sarkosconi’s huwelijk leek een weerspiegeling van de opgefokte realitytelevisie die zijn Media-imperium als dagelijkse kost voorschotelt.

Midden tussen de Hoedenmaker en Sarkosconi zit het Wilders Konijn (Latijnse naam: de Lupus-Emptius-Valorus; een soort die zich superieur voelt aan den Haagse Haas). Dit brutaal diertje (met de kenmerkende warrige haardos) lijdt aan panische en besmettelijke paranoia en legt hierdoor geen windeieren, maar weldegelijk Gouden eieren. Wat dan weer zijn paranoia  aanscherpt, want hij is bang dat de Gouden eieren gejat zullen worden. Wat dan weer … Inderdaad: een mooie illustratie van een vicieuze cirkel.

Voor de SOS Pieters onder ons: het Wilder Konijn ontsnapt heel vaak aan het gerecht, door het verspreiden van wansmakelijke, betekenisloze uitingen. Let op: net als ieder die aan paranoia lijdt is dit Wilders dier zeer vatbaar voor stress  & tegenstrijdigheden. De democratische-dictatoriale trekjes zitten in het DNA van deze soort diep verweven. Het neemt ook maar al te graag een loopje met verantwoordelijkheid.

En dus zat Ali daar aan die Grote tafel bij dat zootje ongeregeld te hengelen naar wat zijn eerste job in zijn Wonderlandse leven zou zijn. De perfecte manier om te integreren. Het leek wel ‘Undercover in Molenbeek’. Maar dan zonder de sensatie.

wordt vervolgd ....

Lees ook de eerste aflevering van Ali's Wonderland

Lees ook de tweede aflevering van Ali's Wonderland

Lees ook de derde aflevering van Ali's Wonderland

Fan van Ali? Wordt vriend met hem op facebook     

Meer info over Ali's Wonderland? Surf naar de Wonderland website Of  mail Ali