Alles Wordt Beter #20 | Klimaatcrisis: angst of actie?

Bosbranden in Hawaï en Griekenland, extreem stormweer in Oost-Azië, enorme hagelbuien in Italië, opwarmende oceanen, … We worden in de media meer dan ooit overspoeld met gevolgen van de klimaatverandering. We worden ons steeds bewuster van de klimaatcrisis, maar tegelijkertijd lijkt het alsof we er zelf niets aan kunnen doen. Volgens Loes van Hove van KlimaatContact klopt dat niet en kunnen we zelf veel meer doen dan we denken. Hoe dat moet, legt ze uit aan onze host Tjhoi in de studio. Ook Miep Buggenhout van Extinction Rebelliondeelt haar ervaring.

Het is zelfs erg belangrijk dat wij ons steentje bijdragen, vertelt Ruth-Marie Henckes van Greenpeace. We dragen een verantwoordelijkheid voor de mensen in het Globale Zuiden, die de gevolgen van de klimaatverandering het hardste voelen, terwijl de klimaatcrisis historisch vooral door het Globale Noorden veroorzaakt is. Je hoort ook nog Marjolein Moreaux van Extinction Rebellion vanuit haar ervaring met actievoeren in Oeganda.Over de auteur:

Alles Wordt Beter is een podcast met een progressieve en constructieve blik op de actualiteit. Het is een samenwerking tussen Apache, DeWereldMorgen, Kif Kif, Lava, Masereelfonds, MO*, Oikos, Sampol, Sociaal.net en Visie.