Alles Wordt Beter #25 | De zorgrevolutie!

Niet het bruto binnenlands product, maar de levenskwaliteit moet het leidend principe zijn in onze gezondheidszorg. Dat is mooi maar intussen woedt een algemene systeemcrisis in de zorg: alarmerende cijfers over jongerenwelzijn, een schrijnend tekort van meer dan 25.000 zorgprofessionals, ademnood in de kinderopvang en een half miljoen Belgen langdurig ziek thuis.

Alles Wordt Beter sprak over probleem én oplossingen met Luc Van Gorp, voorzitter van CM Gezondheidsfonds en zelf verpleger van opleiding. Om uit de zorgcrisis te geraken pleit het gezondheidsfonds voluit voor een nieuw sociaal pact, waarin mens en planeet centraal staan.

Bijkomende inbreng van: Lies Michielsen (Burgerbeweging Crisiskabinet Kinderopvang), Johan Van Eeghem (BBTK), Marc Van Ranst (viroloog KU Leuven) en Teun Toebes (zorgvernieuwer, film Human Forever).

In aanloop naar de verkiezingen plaatst Alles Wordt Beter vijf belangrijke thema’s hoog op de politieke agenda. Steeds met interessante stemmen die te weinig aan bod komen in het mediagewoel en met een focus op hoe het beter kan.Over de auteur:

Alles Wordt Beter is een podcast met een progressieve en constructieve blik op de actualiteit. Het is een samenwerking tussen DeWereldMorgen, Kif Kif, Lava, Masereelfonds, MO*, Oikos, Sampol, Sociaal.net en Visie.