Alternatief voor onrealistische graag-traag campagne van Stad Antwerpen op superdiverse Turnhoutsebaan

Kif Kif redactielid Kaoutar Zaitouni was aanwezig bij het initiatief van buurtbewoners Mark De Quidt en François De Heel (fotograaf) die een alternatief bedachten op de onrealistische graag-traag campagne van de Stad Antwerpen op de Turnhoutsebaan.
Door: Kif Kif - 22/09/2014 - 07:13

Kif Kif redactielid Kaoutar Zaitouni in De Morgen:

"De stad had maar enkele middenveldorganisaties moeten contacteren", zegt Kawtar Zaitouni, een meisje van Marokkaanse afkomst dat zondag met veel plezier deelnam aan de alternatieve fotosessie. "Eén telefoontje naar Kif Kif, het platform voor allochtone jeugd of het Minderhedenforum, en er stonden honderd mensen van vreemde afkomst in alle maten en gewichten." Ze betreurt dat deze campagne opnieuw het wij-zij-verhaal bevestigt. "De jongeren uit de buurt leven in een hele andere realiteit. Als ze de affiche zien, krijgen ze nog eens ingepeperd dat ze anders zijn."

"Blijkbaar hebben ze niet uit hun fouten geleerd", zegt Zaitouni. Daarmee verwijst ze naar een promotiefilmpje dat de stad Antwerpen in maart dit jaar lanceerde. De clip, die de titel 'Moving Antwerp' kreeg, moest buitenlandse ondernemers overtuigen om in Antwerpen te investeren. Ook toen waren bijna alleen blanke middenklassers te zien, ook toen stak er een storm van protest op. "De mailbox van de schepen van diversiteit werd toen overstelpt met klachten", zegt Zaitouni.

[Bron: De Morgen 18/9]

 

 

[Fotograaf François De Heel] 

[Fotograaf François De Heel]

[Fotograaf François De Heel]

[Fotograaf François De Heel]