Auteur Fikry El Azzouzi in de prijzen met ‘Troost’

Schrijver Fikry El Azzouzi won de deAuteursprijs voor zijn tekst ‘Troost’. “Iedereen heeft wel een verhaal in zich. Je moet het geloofwaardig kunnen vertellen, en ervoor zorgen dat je stijl uniek is”
Door: Kif Kif - 17/11/2013 - 10:34
Auteur Fikry El Azzouzi in de prijzen met ‘Troost’

Iedereen heeft wel een verhaal in zich. Je moet het geloofwaardig kunnen vertellen, en ervoor zorgen dat je stijl uniek is

 

Schrijver Fikry El Azzouzi won de deAuteursprijs voor zijn tekst ‘Troost’. deAuteurs is een jonge beheersvennotschap die "weldra zijn 2 verjaardag viert
en opgericht werd om beter tegemoet tekomen aan de noden van Nederlandstalige auteurs en makkelijker in te kunnen spelen op de eigenheden van het Vlaamse en Nederlandse cultuurlandschap."

Troost, dat in coproductie met de Arenbergschouwburg en ’t Arsenaal werd opgevoerd door SIN-collectief, handelt over thema’s als verslaving, vriendschap en de grootstad en was een groot succes bij een breed publiek.

El Azzouzi begon naar eigen zeggen te schrijven omdat hij verandering wilde brengen in het huidige literaire canon, dat hem als jonge man niet aansprak: “Ik las al die meesterwerken en viel daar bijna van in slaap. Toen dacht ik: schrijven, dat kan toch niet zo moeilijk zijn? Ik schreef me in voor een schrijfcursus en daar bleek dat ik het wel in mijn vingers had.”

Eigenzinnigheid is zijn rode draad en zijn boodschap. “De schrijverscursus was niet echt mijn ding, maar het gaf me wel een vorm van motivatie. Later heb ik twee jaar schrijversacademie gevolgd, maar ook dat hield ik niet vol. Toch ben ik blijven schrijven”. In 2010 publiceerde hij Het Schapenfeest, dat hem als debuut toch het diploma van de academie bezorgde. Niet veel later werd hij deel van SIN-Collectief (een jong en even eigenzinnig theatergezelschap) en het huwelijk was geboren.

“Iedereen heeft wel een verhaal in zich”, zegt El Azzouzi. “Je moet het geloofwaardig kunnen vertellen, en ervoor zorgen dat je stijl uniek is”


>>> 

Kif Kif liet Troost meermaals recenseren in dossier CULT/Critics. Lees hier recensies van Annelies Thoelen, Griet Minnebach en Btisam Akarkach

Lees ook het interview van Orlando Verde met Ikram Aoulad en Junior Mthombeni van SIN-collectief en het interview van Olivia Rutazibwa in MO*.