Bedankt, Peter Verlinden?

Lees hier het Kif Kif Dossier 'Racisme is...' waarin we sinds 2 jaar getuigenissen verzamelen van onbekende mensen die dagelijks slachtoffer zijn van racisme en discriminatie.
Door: Kif Kif - 03/06/2014 - 09:23
Bedankt, Peter Verlinden?

Het feit dat mensen uit etnisch culturele minderheden, opbouwwerkers en kritische burgerjournalisten over het algemeen 'blij zijn' dat een 'blanke bekende man' racisme aan den lijve ondervindt, omdat het probleem dat steeds erger wordt dan WEL aandacht krijgt, moet een alarmbel doen luiden. Heel luid.

 

Gisteren verscheen er een stuk op De Redactie van VRT Journalist Peter Verlinden wiens woning met 'Negers!' beklad werd. Hij heeft een zwarte vrouw en kinderen. De verontwaardiging was groot, terecht, en werd druk becommentarieerd via sociale media sites. Dit onrecht is onaanvaardbaar en Vlaanderen is geschokt! Kan dit dan toch nog, anno 2014? En zal de racistische grondstroom in Vlaanderen, waar Verlinden het over heeft, vroeg of laat slachtoffers maken? 

Kif Kif, maar ook andere middenveldorganisaties en alternatieve nieuwssites zoals het Minderhedenforum, De Wereld Morgen, Mo Magazine, Samenlevingsopbouw,...brengen deze racistische grondstroom al jaren in kaart. Het feit dat mensen uit etnisch culturele minderheden, opbouwwerkers en kritische burgerjournalisten over het algemeen 'blij zijn' dat een 'blanke bekende man' racisme aan den lijve ondervindt, omdat het probleem dat steeds erger wordt dan WEL aandacht krijgt, moet een alarmbel doen luiden. Heel luid. 

Hoofdredacteur van De Morgen Yves Desmet dankt Peter Verlinden omdat hij 'ons weer bij de les heeft gebracht'. Wij ook. Hoewel we nooit onoplettend zijn geweest voor de pest die racisme altijd is gebleven. Wij danken  Peter Verlinden ook, om de kwestie in een hegemonisch discours binnen te loodsen. Een discours dat zo overheersend is dat het woord 'slachtoffer' zelfs een vies kantje heeft gekregen. Een discours waarin racisme relatief is. Bedankt, Peter, om de grootste partij van Vlaanderen - die dat discours mee in stand houdt - te vragen om kleur te bekennen. Het zal niet 'vroeg of laat' zijn dat de racistische grondstroom in Vlaanderen slachtoffers maakt, die maakt het elke dag. Alleen worden die 'slachtoffers' niet altijd au sérieux genomen.

Lees hier het Kif Kif Dossier 'Racisme is...' waarin we sinds 2 jaar getuigenissen verzamelen van onbekende mensen die dagelijks het slachtoffer zijn van racisme en discriminatie.