De C-Stick: krijg zicht op je competenties en maak een CV op maat!

JES vzw ontwikkelde de C-Stick. Een handig en gratis online instrument dat je helpt om heel eenvoudig een CV op maat samen te stellen. Onze Kif Kif Reporter ontmoette de medewerkers van JES vzw en kwam er alles over te weten.
Door: Kif Kif - 30/11/2012 - 12:04
De C-Stick: krijg zicht op je competenties en maak een

Via de C-Stick kan je allerlei relevante informatie, zoals resultaten van competentiemetingen of bewijsmateriaal dat bepaalde competenties aantoont (foto’s, filmpjes, stagevoorbereidingen,…), bundelen en bewaren.

 

JES vzw ontwikkelde de C-Stick. Een handig en gratis online instrument dat je helpt om je competenties in kaart te brengen, een persoonlijk ontwikkelingsplan op te stellen en heel eenvoudig een CV op maat samen te stellen. Onze Kif Kif Reporter ontmoette de medewerkers van JES vzw en kwam er alles over te weten.

Waarom ontwikkelden jullie de C-Stick?

We stelden vast dat heel wat jongeren in hun vrije tijd allerlei zaken ondernemen: op een speelplein staan, meeklussen in het atelier van hun nonkel, voetballen, … Onbewust leren ze hierbij heel veel. Of anders gezegd: ze ontwikkelen competenties! Denk maar aan samenwerken, stressbestendig zijn, verantwoordelijkheid nemen, plannen en organiseren, …

We wilden voor jongeren een instrument creëren dat hen helpt om zich bewust te worden van deze competenties en deze ook aan de buitenwereld te tonen.

Daarnaast merkten we dat veel jongeren het moeilijk vinden om een goed CV op te stellen: Wat moet je daar nu juist in zetten? Hoe moet het eruit zien? De C-Stick bevat een sollicitatietool dat je helpt om al je gegevens goed in te vullen en automatisch een mooi, overzichtelijk CV te creëren. 

Wat is de C-Stick dan precies?

Via de C-Stick kan je allerlei relevante informatie, zoals resultaten van competentiemetingen of bewijsmateriaal dat bepaalde competenties aantoont (foto’s, filmpjes, stagevoorbereidingen,…), bundelen en bewaren.

Daarnaast bevat de C-Stick een reeks reflectie-oefeningen die je helpen nadenken over de vragen: ‘wie ben ik?’, ‘wat wil ik?’, ‘wat kan ik?’ en ‘wat ga ik doen?’. Je krijgt op die manier een kader en stimulansen om aan een eigen persoonlijk ontwikkelingsplan te werken.

De gegevens die opgeslagen worden op de C-Stick, kunnen ook snel en gebruiksvriendelijk vertaald worden in een aangepast CV. Dit maakt het eenvoudiger om gericht te solliciteren.

Voor wie is de C-Stick bedoeld?

We ontwikkelden de C-Stick speciaal voor jongeren die niet goed weten hoe ze aan hun CV moeten beginnen of die nog niet goed weten welke job nu eigenlijk bij hen past.

Hoe kan je de C-Stick gebruiken?

De C-Stick is gratis bruikbaar voor iedereen. Het volstaat om naar www.c-stick.be te surfen en vervolgens door te klikken op ‘Naar mijn C-Stick’. Vervolgens registreer je jezelf en je kan meteen aan de slag. De onderdelen ‘Gegevens invullen of aanpassen’ en ‘Solliciteren’ kan je eenvoudig zelfstandig gebruiken. Voor het onderdeel ‘Mijn persoonlijk ontwikkelingsplan’ is het wel zinvol om begeleiding te hebben van een trajectbegeleider of loopbaanbegeleider.


Meer info over de C-Stick vind je op www.c-stick.be en over JES vzw op www.jes.be.