[Debat] Radicalisering bij jongeren in België en Nederland

Belgische en Nederlandse jongeren trekken ten strijde naar Syrië. Beleidsmakers focussen op het remediëren bij terugkomst. Maar hoe worden de maatschappelijke oorzaken van dit fenomeen aan de kaak gesteld? Wat is de voedingsbodem van de radicalisering van jongeren?
[Debat] Radicalisering bij jongeren in België en Neder

Wat is de voedingsbodem van de radicalisering van jongeren? Over welke jongeren hebben we het precies en klopt het beeld dat de mainstreammedia van hen schetsen?

 

Belgische en Nederlandse jongeren trekken ten strijde naar Syrië. Beleidsmakers focussen op het remediëren bij terugkomst. Maar hoe worden de maatschappelijke oorzaken van dit fenomeen aan de kaak gesteld? Wat is de voedingsbodem van de radicalisering van jongeren? Over welke jongeren hebben we het precies en klopt het beeld dat de mainstreammedia van hen schetsen? Zijn er al jongeren teruggekeerd en hoe worden zijn opgevolgd?

Heel wat vragen waar we tijdens het debat op 23 oktober antwoorden op verwachten.

We zitten aan tafel met Bilal Benyaich (VUB), auteur van het boek 'Islam en radicalisme bij Marokkanen in Brussel', Samira Azabar (Motief vzw, Baas over eigen hoofd!), Jan Jaap de Ruiter, Arabist aan de Universiteit van Tilburg en Chams Edinne Zaougui, Arabist en vaste opiniepen bij De Standaard.

Wanneer? 23 oktober, 19.30h
Waar? Mestizo Arts Festival, Arenbergschouwburg Antwerpen
Tickets & info? www.mestizoartsfestival.be

 

 

 

 

 

 

*** Evenement in het kader van Media Changemakers - Youth in Action en in samenwerking met MiraMedia, Platform Allochtone Jeugdwerkingen, SINCOLLECTIEF, Arenbergschouwburg en Fiëbre vzw.