Geeft de politie van Minnesota het goeie voorbeeld aan ons politiekorps?

Kadra Mohamed is de eerste vrouwelijke politieagent in Minnesota die een hoofddoek draagt, daarenboven is ze ook de eerste vrouwelijke officier van Somalische afkomst. Kadra Mohamed is nog maar 21 jaar en maakt nu al geschiedenis.
Geeft de politie van Minnesota het goeie voorbeeld aan
 

Doet de naam Kadra Mohamed een belletje rinkelen? Althans dat zou wel moeten. Ze is de eerste vrouwelijke politieagent in Minnesota die een hoofddoek draagt, daarenboven is ze ook de eerste vrouwelijke officier van Somalische afkomst. Kadra Mohamed is nog maar 21 jaar en maakt nu al geschiedenis.

Het politie department van St. Paul (de hoofdstad van Minnesota) is een uitzondering op de regel en laat vrouwen met hoofddoek toe om te werken. Op die manier hopen ze dat moslimvrouwen voor een carrière kiezen bij de politie.

Er zijn duizenden moslima’s zoals Kadra Mohamed die een carrière willen opbouwen. Nochtans is het niet de hoofddook die hen tegenhoudt, maar de mensen met een bekrompen visie. Mensen die niet verder durven kijken dan de hoofddoek en weigeren om de talenten van deze vrouwen te zien.

Zou de Lokale Politie Antwerpen de volgende in de rij zijn die deze beslissing neemt?

>>> Dit stuk verscheen eerder op www.mvslim.com

 

 

>>> relevante dossiers op Kif Kif: 'Zo kan het ook!' en 'Diversiteitsbarometer Politie'