This is it! My Story /// Tentoonstelling met migratieverhalen reist doorheen Vlaanderen /// najaar 2013

Sinds 2009 reist Kif Kif langs scholen en bibliotheken om er workshops Digital Storytelling te geven. Aan de hand van oude en nieuwe foto's, hun eigen stem en een mooie soundtrack vertelden honderden jongeren hun migratieverhaal.
Door: Kif Kif - 21/08/2013 - 15:29
This is it! My Story /// Tentoonstelling met migratieve
 

Sinds 2009 reist Kif Kif langs scholen en bibliotheken om er workshops Digital Storytelling te geven. Aan de hand van oude en nieuwe foto's, hun eigen stem en een mooie soundtrack vertelden honderden jongeren hun migratieverhaal. 'Het is heel knap wat de jongeren in slechts één dag konden verwezenlijken, we merkten ook dat het hen deugd deed om hun eigen verhaal te kunnen schrijven, produceren en in beelden weer te geven', zegt Carolina Maçiel de França (Kif Kif)

Kif Kif ontdekte dat er een 'klein beetje migrant' in ieder van ons schuilt. De prachtige vertelsels die verzameld werden in de laatste jaren laten we graag zien aan het brede publiek. Meer nog, we willen iedereen en leerkrachten in het bijzonder de tools in handen geven om zelf met deze methodiek aan de slag te gaan. 'Aan de hand van een didactische map die we voor dit project samenstelden hebben we aandacht voor 'migratiegeschiedenis', 'digitaal erfgoed' en 'mediawijsheid'. Ook het schrijven van een scenario komt hierin aan bod. Een perfecte tool voor leerkrachten om mee aan de slag te gaan', aldus Tinne Kenis (Kif Kif). Op de website van Kif Kif, kan je in de volgende maanden niet alleen kijken naar digitale verhalen, Kif Kif zal ook tips & tricks publiceren, methodiekenbundels enz.... 

Op 25 augustus 2013 starten we op de Cultuurmarkt van Antwerpen en tonen we een selectie van de beste Digital Stories in speciaal hiervoor ontworpen TV-Kasten. Daarna reist de tentoonstelling doorheen Vlaanderen en installeren we de TV-Kasten in bibliotheken, foyers van culturele centra en musea. Van Vosselaar naar Sint Gillis, over Beringen tot in Borgerhout. Check hieronder waar je de digital stories in jouw buurt kan bekijken! 

Cultuurmarkt Antwerpen, Camping coStA Sint Andries

>>> 25 augustus tot 1 sept

Gemeentehuis Vosselaar

>>> 1 sep en 20/9

Bibliotheek Ninove en Cultuurcentrum De Plomblom

>>> 20 september tot 11 oktober

Bibliotheek Buggenhout

>>> 11 oktober tot 25 oktober

Bibliotheek Deurne

>>> 25 oktober tot 8 november

Bibliotheek Sint Gillis

>>> 25 oktober tot 8 november

Bibliotheek Bornem en Cultuurcentrum Ter Dilft

>>> 8 november tot 15 november

Barak 15 (migratie museum) en Bibliotheek Beringen

>>> 15 november tot 6 december

Permeke Bibliotheek Antwerpen

>>> 6 december tot 20 december

Bibliotheek Borgerhout

>>> 6 december tot 20 december


Bekijk alvast enkele Digital Stories op Kif Kif TV

Binnenkort lanceren we een ook een nieuwe pagina op de Kif Kif website waar al onze 'tools' (didactische map, 15-stappenplan,...) en 'tips & tricks' voor het opzetten van je eigen workshop op zullen verschijnen. Schrijf je in op onze Nieuwsbrief als je hiervan op de hoogte wenst te worden gehouden. 

 

Voor meer informatie: 

Tinne Kenis

Media Medewerker
[email protected]
Timmerwerfstraat 40
2000 Antwerpen

+32498 11 30 76

 

*** Met steun van de Vlaamse Gemeenschap en