Kif Kif roept op om massaal aanwezig te zijn op de Grote Parade van Hart boven Hard

In welke samenleving wil jij leven? Met duizenden burgers en organisaties trekt Kif Kif aan de alarmbel: als we een menselijke toekomst willen voor iedereen, dan moet deze samenleving dringend anders.
Door: Kif Kif - 18/03/2015 - 12:00
Kif Kif roept op om massaal aanwezig te zijn op de Grot

De strijd voor gelijkwaardigheid heeft geen kleur. We moeten samen strijden voor gelijkwaardigheid en diversiteit. Met de nadruk op samen

 

In welke samenleving wil jij leven? Met duizenden burgers en organisaties trekt Kif Kif  aan de alarmbel: als we een menselijke toekomst willen voor iedereen, dan moet deze samenleving dringend anders. Als de politiek niet luistert naar de verzuchtingen van het middenveld is het tijd om op straat te komen.

“De strijd voor gelijkwaardigheid heeft geen kleur. We moeten samen strijden voor gelijkwaardigheid en diversiteit. Met de nadruk op samen” stelt Sükran Bulut, coordinatrice van Kif Kif “Samen met de vrouwenbewegingen, samen met de arbeidersbewegingen, samen met de vredesbewegingen, samen met de holebi-bewegingen,… samen met Hart boven Hard en aantonen dat de ene strijd onlosmakelijk verbonden is met de andere. We zullen ons niet uit elkaar laten spelen. Samen staan we sterk!”

Tien hartenwensen kleuren de optocht. Kif Kif steunt in het bijzonder de strijd voor gelijkwaardigheid en diversiteit van Hart boven Hard. Diversiteit in al haar vormen kleurt onze samenleving. Die grote verscheidenheid, zeg maar superdiversiteit, is onze realiteit. Eenieder heeft zijn eigenheid, maar in die verschillen zijn we allen gelijkwaardig.

Waarom gaan beleidsmakers dan nog altijd uit van een Vlaanderen waar iedereen dezelfde taal spreekt? Waarin iedereen dezelfde cultuur en identiteit beleeft en moet aannemen? Waarom moeten sommige mensen een test Nederlands afleggen, nog voor ze zich maar kunnen inschrijven voor een sociale woning? Is huisvesting plots geen basisrecht meer? Of kennen we dat recht alleen toe aan een select groepje burgers? En bedreigt de outfit van ambtenaren echt de kwaliteit van onze dienstverlening?

Te veel beleidsmaatregelen creëren of stimuleren de ongelijke behandeling van mensen op basis van afkomst, religie, geslacht en/of seksuele geaardheid. En dat met ingrijpende gevolgen: armoede, werkloosheid, uitstroom uit het onderwijs. Samen moeten wij voor een samenleving gaan waarin iedereen zijn plaats heeft en krijgt vanuit gelijkwaardigheid. Van ‘wij’ tegen ‘zij’ naar ‘onze’ samenleving. Omdat de toekomst pas begint waar racisme, discriminatie en gevaarlijke tendensen als islamhaat of antisemitisme stoppen. 

Het is vijf voor twaalf! Wees er dus zeker bij, op zondag 29 maart in Brussel, voor de Grote Parade!

 

Open je wereld, voor racisme ze sluit! Kom op straat, er is een alternatief! 

 

Kif Kif

Team, Vrijwilligers & Redactie: [email protected]

Coördinator Sükran Bulut: [email protected]

Voorzitter Joachim Ben Yakboub: [email protected]