Kortrijkse jongeren geven racisme geen kans!

Op deze internationale dag tegen racisme tonen we graag het sociaal experiment van 5 leerlingen uit Kortrijk die op een heel originele en hartverwarmende manier het probleem racisme op de kaart zetten!
Door: Kif Kif - 21/03/2015 - 11:57
Kortrijkse jongeren geven racisme geen kans!
 

5 leerlingen uit het Stella Maris instituut uit Kortrijk deden een project rond racisme. Na enkele enquêtes af te leggen in verschillende middelbare scholen (Sint Theresia, KTA, OKAN, PTI, OLV en Sint Niklaas) ( enkel in het 6de jaar) kwamen zij al gauw tot de conclusie dat racisme een duidelijk aanwezig probleem is bij jongeren. Na de verschillende cijfers die ze uit de enquête konden afleiden wilden ze actie ondernemen. Ze startten een klein sociaal experiment in een middelbare school in de omgeving. Op vrijdag 13 maart trokken ze naar het Sint Theresia instituut in Kortrijk met als doel zoveel mensen te knuffelen ongeacht afkomst, huidskleur of religie. '

Ons doel was niet om racisme uit de wereld te helpen (dat is onmogelijk) maar we kunnen door dit klein en mooi gebaar tonen dat je ongeacht je afkomst, huidskleur of religie iedereen kan knuffelen. Want we zijn bovenal eerst MENS en dan pas onze afkomst, huidskleur of religie. Het 'knuffelen' is ons antwoord op het groeiend gevoel van angst, haat en racisme in onze samenleving.’, aldus de leerlingen (Lotte Coussement, Ismien Vervaeke, Febe Valcke, Latifa El-Kaddouri & Djena Laridon)

 

bekijk hieronder het filmpje 'Geef racisme geen kans' of op Kif Kif TV via deze link