Meer dan 70% van de Moslims in Mechelen bracht dit jaar geen offer uit

Dinsdag 15 oktober vierden miljoenen Moslims over de hele wereld het offerfeest. Op heel wat plaatsen worden er op de dag van het offerfeest tijdelijke slachtplaatsen voorzien om het hele slachtgebeuren vlotter te laten verlopen.
Door: Kif Kif - 16/10/2013 - 10:09

De Islamitische gemeenschap en de Mechelse moskeeën zijn kwaad en voelen zich niet betrokken bij de beslissingen die over het Offerfeest worden genomen.

 

Dinsdag 15 oktober vierden miljoenen Moslims over de hele wereld het offerfeest.

Op heel wat plaatsen worden er op de dag van het offerfeest tijdelijke slachtplaatsen voorzien om het hele slachtgebeuren vlotter te laten verlopen.

Terwijl vele Moslims met hun schaap in de rij stonden voor het slachthuis, zag het er voor de Mechelaars anders uit dit jaar.

Het Mechelse stadsbestuur besloot vorige maand 15 euro extra taks per geslacht schaap te vragen. Deze taks zouden de Moslims moeten betalen als bijdrage in de kosten voor de organisatie van het offerfeest.

Volgens moskee al buraq is niet slachten de enige manier waarop men de beslissing kan boycotten.

Daarom riepen 2 Mechelse moskeeën massaal op om dit jaar geen offer uit te brengen.

Meer dan 70 % van de Moslims in Mechelen hebben daarom ook geen schaap geslacht dit jaar.

De Islamitische gemeenschap en de Mechelse moskeeën zijn kwaad en voelen zich niet betrokken bij de beslissingen die over het Offerfeest worden genomen.

Bart Somers burgemeester van Mechelen excuseerde zich enkele weken geleden bij de Moslimgemeenschap en ziet de vertrouwensbreuk als een persoonlijke nederlaag.