Auteur: Kif Kif

22/06/2018 - 07:17 Kif Kif

Volgens recente resultaten van het Europees Sociaal Onderzoek steunt slechts een kleine minderheid van de Vlamingen (3%) en Walen (6%) een migratiebeleid dat de komst van nieuwe immigranten in het land zou voorkomen. Deze statistieken en vele andere wetenschappelijke gegevens worden besproken in de nieuwste uitgave van Jean-Michel Lafleur, Abdeslam Marfouk, en Nadia Fadil.

21/06/2018 - 14:26 Kif Kif

'Nuff Said viert op zondag 24 juni zijn tiende verjaardag met een gratis familiefestival in Berchem. Bezieler Mourad Bekkour blikt terug op tien jaar werk en analyseert hoe de culturele sector in die periode evolueerde.

Foto: (c) Lien Van Den Eynde

18/06/2018 - 06:00 Kif Kif

Hoe gender divers is de Vlaamse elite? En hoe zit het met de etnisch-culturele diversiteit onder de Vlaamse elite? Het zijn niet alleen twee eenvoudige vragen, het zijn ook twee belangrijke vragen. Het zijn immers concrete vragen over de reële machtsverhoudingen in onze samenleving. Of meer specifiek: over wie toegang krijgt tot de macht. Bij Kif Kif wilden we deze twee vragen dan ook beantwoorden via cijfermatig onderzoek.

06/06/2018 - 22:09 Kif Kif

Cultural appropriation bestaat. En om de term correct te gebruiken is er nood aan informatie en reflectie. Daarom mogen we ons verheugen met de tentoonstelling Eating each other, die nog tot 1 juli loopt in kunsthal Extra City.

05/06/2018 - 06:30 Kif Kif

Van de media wordt verwacht dat ze als ‘vierde macht’ het bredere publiek informeren en de bestaande machtsstructuren aan een kritische blik onderwerpen. Verschillende media-analyses wijzen echter uit dat de media die opdracht vaak niet vervullen. Kif Kif publiceert daarom dit eboekje dat de onderhuidse relaties tussen de media en de machtshebbers wil blootleggen. Aan de hand van concrete voorbeelden biedt het een kader om de dagelijkse berichtgeving door te lichten.

31/05/2018 - 17:59 Kif Kif

Amnesty International organiseerde samen met vele partners een conferentie over etnisch profileren, met focus op de Belgische context en bijdragen van experten uit België, Nederland en het VK. Dat leverde meer inzicht op de urgentie van de situatie en de huidige stand van zaken: "Het is belangrijk te begrijpen dat een politiecontrole geen kleinigheid is, maar een interactie die mensen in gevaar brengt als die uit de hand loopt."