Auteur: Kif Kif

14/12/2020 - 11:10 Kif Kif

Vorige week wees een academisch onderzoek met praktijktesten uit dat 18% van de geteste makelaars in Antwerpen consequent discrimineert. De bevoegde schepen gaf echter aan niet te willen overgaan tot sancties. Nochtans verplicht ons wetboek het gemeentebestuur om de procureur des konings op de hoogte te stellen van misdrijven. Het platform Praktijktesten Nu richtte daarom een brief aan het Antwerpse stadsbestuur om de schepenen op hun wettelijke plicht te wijzen. 

21/11/2020 - 09:23 Kif Kif

Younes en Ayoub vertellen over hun ervaringen met discriminatie op de werkvloer. Samen met experte Nele Spaas analyseren ze de problematiek en zoeken ze naar oplossingen.

18/11/2020 - 17:36 Kif Kif

Samenlevingsopbouw Antwerpen start met De Andere Kant, een miniserie van drie podcasts voor en door jongeren. In elke aflevering gaan telkens twee jongeren dieper in op hun ervaringen met racisme en discriminatie. De Andere Kant biedt hen zo de mogelijkheid om hun zijde van het verhaal te vertellen. Daarna gaan ze samen met een expert op zoek naar oplossingen. Kif Kif leidde de gesprekken in goede banen.

15/10/2020 - 15:10 Kif Kif

Kif Kif is een organisatie in beweging. Daarom zoeken we twee nieuwe medewerkers die ons team kunnen vervoegen. Lees snel bijhorende vacatures en solliciteer voor 1 november.

02/07/2020 - 12:16 Kif Kif

De Black Lives Matter protesten in de VS legden ook hier in eigen land de open zenuw van structureel racisme en discriminatie weer bloot. Racisme en discriminatie zijn schering en inslag op de arbeidsmarkt, huurmarkt, … Nochtans is elke vorm van discriminatie bij wet verboden. Praktijktesten Nu lanceert daarom een petitie om onze overheden aan te sporen juridische praktijktesten in te voeren.

11/06/2020 - 13:22 Kif Kif

Gisteren werd een voorstel van resolutie besproken en ingediend door de meerderheidspartijen om discriminatie en racisme in de samenleving te bestrijden. Maar volgens het Platform Praktijktesten Nu blijkt er van een concrete aanpak weinig sprake. Meer nog, de voorstellen die men opnieuw naar voor schuift blijken al vijf jaar lang niet te werken.