Migraphic story

ella – kenniscentrum gender en etniciteit werkt in 2015 aan twee projecten over jongeren, migratie en identiteit. In het project Migraphic Novel verzamelen we verhalen van jongeren met een migratieachtergrond.
Migraphic story

In het project 'My graphic story' gaan jongeren zelf creatief aan de slag.

 

ella – kenniscentrum gender en etniciteit werkt in 2015 aan twee projecten over jongeren, migratie en identiteit. In het project Migraphic Novel verzamelen we verhalen van jongeren met een migratieachtergrond. Illustratrice Shamisa Debroey en schrijfster Rachida Lamrabet gaan op basis van deze getuigenissen samen aan het werk en creëren vijf grafische verhalen die gebundeld worden tot striproman. In het project My graphic story gaan jongeren zelf creatief aan de slag. Na een vorming door ella vzw over het thema migratie, identiteit & relaties kunnen ze aan de hand van een tekening, een verhaal of een gedicht uitdrukken wat ‘migratie’ voor hen betekent. Bovendien kiest een jury vanaf 9 februari (deadline inzendingen) drie winnaars uit alle inzendingen.

Beide projecten ontmoeten elkaar op woensdagnamiddag 4 maart 2015 in zaal Atlas in Antwerpen: dan wordt de striproman voorgesteld aan het brede publiek, en worden de winnaars van de teken- en verhalenwedstrijd bekend gemaakt. Zorg dat je erbij bent! Ten slotte krijgen de sterkste, creatiefste inzendingen van de wedstrijd een plek  in de reizende expo die vanaf maart 2015 in scholen, bibliotheken, stations, jeugdhuizen,… te zien zal zijn.

Neem een kijkje op onze Facebookpagina Migraphic Story en check al zeker enkele data en locaties in onze gloednieuwe *Migraphic Story agenda 2015!

*De agenda kan je bestellen via [email protected] voor slechts €3! 



Bijlage Grootte
flyer_wedstrijd_def.pdf 1.28 MB