Migratie in België: de cijfers en de feiten

Volgens recente resultaten van het Europees Sociaal Onderzoek steunt slechts een kleine minderheid van de Vlamingen (3%) en Walen (6%) een migratiebeleid dat de komst van nieuwe immigranten in het land zou voorkomen. Deze statistieken en vele andere wetenschappelijke gegevens worden besproken in de nieuwste uitgave van Jean-Michel Lafleur, Abdeslam Marfouk, en Nadia Fadil.

Door: Kif Kif - 22/06/2018 - 07:17
 

Hoeveel migranten zijn er in België? Nemen ze jobs af van de Belgen? Zijn ze geïntegreerd? Mogen we onze grenzen sluiten? De meeste Belgen hebben wel een antwoord op dat soort vragen, maar vaak baseren ze zich op vooroordelen of foutieve informatie. Het nieuwe boek ‘Migratie in België in 21 vragen en antwoorden’ laat de clichés achterwege en geeft een duidelijk en beknopt antwoord op 21 pertinente vragen rond migratie.

Aan de hand van enquêtes en opiniepeilingen presenteren de auteurs eerst de mening van de Belgen over onderwerpen zoals de economische impact van immigratie, integratie, het sluiten van grenzen of de link tussen migratie en criminaliteit. Vervolgens geven ze een helder antwoord op elk van deze vragen op basis van wetenschappelijke gegevens. Zo kan de lezer zich een correcte mening vormen en constructief deelnemen aan de debatten over migratie.

In een toegankelijke stijl doorbreekt ‘Migratie in België in 21 vragen en antwoorden’ alle clichés rond migratie in België. Het is uitgegeven door Universitaire Pers Leuven met de steun van de Koning Boudewijnstichting en kan gratis worden gedownload.

Download hier de gratis pdf of bestel de paperbackeditie voor maar € 15,00.