In onze Expo met migratieverhalen ‘This is it! My Story’, heeft onze televisiekast zijn weg gevonden naar de bibliotheek van Sint-Gillis

Bibliotheekmedewerkster Sarah Michielsen ontfermde zich er van 25 oktober tot 8 november als een goede huismoeder over. De tv-kast staat op een opvallende plaats bij de ingang van de bibliotheek, en trekt dan ook meteen de aandacht.
In onze Expo met migratieverhalen ‘This is it! My Sto

Door persoonlijke verhalen in de kijker te zetten, spoort de tentoonstelling aan tot interesse en begrip voor andermans levensverhaal. Dit is volgens mij een voorwaarde voor een verdraagzame samenleving!

 

In onze Expo met migratieverhalen ‘This is it! My Story’, heeft onze televisiekast zijn weg gevonden naar de bibliotheek van Sint-Gillis. Bibliotheekmedewerkster Sarah Michielsen ontfermde zich er van 25 oktober tot 8 november als een goede huismoeder over. De tv-kast staat op een opvallende plaats bij de ingang van de bibliotheek, en trekt dan ook meteen de aandacht.

Sarah vindt de filmpjes over migratie erg persoonlijk en ontroerend. Ze ervaart dat veel bibliotheekgangers even kijken, nieuwsgierig en geïnteresseerd zijn. Het concept ‘Digital Storytelling’ sluit volgens haar mooi aan bij de bibliotheek als ‘plek van verhalen’. Door de migratieverhalen te illustreren met familiefoto’s, krijg je meteen een blik in de intieme leefwereld van de vertellers.

Sarah merkt ook terecht op dat migratie van alle tijden is. Geen aandacht besteden aan dit thema is in onze samenleving geen optie meer. Daarom vindt ze ook dat de tentoonstelling kan bijdragen tot verdraagzaamheid: “Door persoonlijke verhalen in de kijker te zetten, spoort de tentoonstelling aan tot interesse en begrip voor andermans levensverhaal. Dit is volgens mij een voorwaarde voor een verdraagzame samenleving!”

 

 

 

 

 

Wilt u de tv-kasten in uw buurt opzoeken, kijk dan hier waar ze dit najaar nog naartoe reizen!

 U kan ook enkele 'Digital Stories' bekijken op Kif Kif TV