TV-Kasten met digitale migratieverhalen reisden naar Buggenhout - Expo 'This is it! My Story'

Björn Abts werkt als bibliothecaris in de bibliotheek van Buggenhout, waar onze televisiekasten van de reizende tentoonstelling met digitale migratieverhalen 'This is it! My Story' halt hielden. Hij kan zich helemaal vinden in het concept van de tv-kasten, en zou het anderen zeker aanraden.
TV-Kasten met digitale migratieverhalen reisden naar Bu

Een ideale manier om mensen kennis te laten maken met andere culturen!

 

Björn Abts werkt als bibliothecaris in de bibliotheek van Buggenhout, waar onze televisiekasten van de reizende tentoonstelling met digitale migratieverhalen 'This is it! My Story' halt hielden. Hij kan zich helemaal vinden in het concept van de tv-kasten, en zou het anderen zeker aanraden. Volgens hem is dat een ideale manier voor mensen om kennis te maken met andere culturen.

“Onbekend maakt onbemind”, aldus Björn. Volgens hem kan een beter begrip voor de situatie van anderen bijdragen tot een tolerantere wereld. Daarom moet er volgens hem aandacht besteed worden aan het thema ‘migratie’.

Hij zegt: “Momenteel kunnen de meeste mensen in de westerse wereld genieten van een hoge welvaartsstandaard, maar dit kan snel veranderen. Klimatologische veranderingen, economische veranderingen, …, kunnen op termijn ervoor zorgen dat migratie niet deze kant uitkomt, maar net van hieruit vertrekt. En dan zijn wij zelf aan de beurt. Dus we kunnen het maar beter niet bekijken als een ver-van-mijn-bed-show!”

 

 

 

 

Wilt u de tv-kasten in uw buurt opzoeken, kijk dan hier waar ze dit najaar nog naartoe reizen! 

U kan ook enkele 'Digital Stories' bekijken op Kif Kif TV