[Persbericht] Kif Kif keurt homofobie resoluut af

Kif Kif is een beweging die strijdt tegen racisme en voor gelijkheid. Dit houdt ook de vrijheid van elk individu in om in onze samenleving zijn leven uit te bouwen, ongeacht zijn of haar seksuele geaardheid.
Door: Kif Kif - 08/11/2012 - 11:41
[Persbericht] Kif Kif keurt homofobie resoluut af

De strijd tegen homofobie is een integraal onderdeel van de strijd tegen discriminatie in onze samenleving. Gelijkheid en vrijheid van eenieder in onze democratie, dat is de inzet van onze strijd

 


Kif Kif keurt homofobie resoluut af

 

Kif Kif is een beweging die strijdt tegen racisme en voor gelijkheid. Dit houdt ook de vrijheid in van elk individu om in onze samenleving zijn leven uit te bouwen, ongeacht zijn of haar seksuele geaardheid.“De strijd tegen homofobie is een integraal onderdeel van de strijd tegen discriminatie in onze samenleving. Gelijkheid en vrijheid van eenieder in onze democratie, dat is de inzet van onze strijd.”, aldus Ico Maly (coördinator Kif Kif).


Uit de undercover reportage van VOLT (één – 7/11) blijkt dat ongepast gedrag (verbaal en poging tot fysiek geweld) van homofobe aard schering en inslag is.

Kif Kif keurt dit ten zeerste af en ziet dit als een extra stimulans om te blijven strijden tegen discriminatie in al haar vormen. “Een democratische samenleving is een samenleving waar iedereen gelijke rechten en gelijke vrijheden heeft. Het spreekt dan ook vanzelf dat Kif Kif strijdt voor de vrijheid van eenieder in onze samenleving. Immers, als de vrijheid van enkelen geschaad wordt, dan wordt de vrijheid en gelijkheid van eenieder geschaad.”, aldus Ico Maly. Een volledige acceptatie van iedereen in onze samenleving ongeacht seksuele voorkeur, origine, geslacht, leeftijd of religie is voor Kif Kif een vanzelfsprekend streefdoel waar we ons al jaren voor inzetten.


Via de website en onze vormingen biedt Kif Kif een platform aan een superdiversiteit aan stemmen. Zo lees je hier een interview met Saïd Al Nasser van Merhaba, een organisatie voor en door allochtone holebi’s met roots in Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Turkije die een achtergrond als moslim hebben. Samen met o.a. Merhaba en talloze andere interculturele verenigingen heeft Kif Kif in het voorjaar 2012 ook actie gevoerd tegen elke vorm van discriminatie.

 

Meer info en contact:


Ico Maly
Coördinator Kif Kif
[email protected]
Timmerwerfstraat 40
2000 Antwerpen
0498/11.32.36