[Persbericht] Kif Kif lanceert 2de e-book: Links van de Kerk door Jan Blommaert

Kif Kif lanceert op 21 maart 2011 samen met prof. Blommaert het e-book: Links van de kerk. De linkerzijde en de multiculturele samenleving.
Door: Kif Kif - 20/03/2011 - 18:32
[Persbericht] Kif Kif lanceert 2de e-book: Links van de

“Van een linkse kerk die het integratiebeleid domineert is geen sprake. Integendeel, het is de rechtse kerk die sinds twee decennia de contouren van het integratiedebat bepaalt. De linkerzijde is niet alleen verdeeld op dit thema, ze wordt ook uitgesloten van het debat door ze te ridiculiseren als naïef, politiek correct, … En dit zonder in te gaan op de argumentatie.”, zo stelt prof. Blommaert.

 

Links van de kerk
De linkerzijde en de multiculturele samenleving
Door hoogleraar Jan Blommaert

 

Kif Kif lanceert op 21 maart 2011 samen met prof. Blommaert het e-book: Links van de kerk. De linkerzijde en de multiculturele samenleving. Dit boek is gratis beschikbaar op de website van Kif Kif en kan naar hartenlust gedownload worden op e-readers of gelezen worden op PC. Bovendien stellen we het e-book ook beschikbaar als pdf, zodat mensen het ook kunnen afdrukken. “Kif Kif is bijzonder fier dat het dit nieuwe boek van hoogleraar Blommaert mag publiceren. Het is een uiterst belangrijk werk dat komaf maakt met de dominante idee dat links zowel het debat als het beleid omtrent diversiteit domineert.”, aldus Ico Maly (Coördinator Kif Kif)

De linkse kerk domineert jarenlang het debat over multiculturalisme; ze sacraliseert die multiculturele samenleving en bezingt er enkel de geneugten van, en ter zelfder tijd zwijgt ze de nadelen en gevaren ervan dood en dekt ze die toe  onder politieke correctheid. Dit motiefje domineert al jaren het debat over diversiteit in onze samenleving. Veel tegenwind krijgt het bovendien niet meer. Het lijkt een feitelijke beschrijving te zijn van de realiteit. Niets is echter minder waar en dat toont Jan Blommaert, Hoogleraar Taal, Cultuur en Globalisering aan de Universiteit van Tilburg, haarfijn aan in het e-book.

In vier hoofdstukken duidt Blommaert de geschiedenis van het integratiedebat, de hegemonie van rechts en de machteloosheid van links in dit debat en het beleid. Haarscherp en met solide argumenten toont Blommaert aan dat de principes van links en de democratie in het integratiedebat en -beleid ondergraven worden. “Van een linkse kerk die het integratiebeleid domineert is geen sprake. Integendeel, het is de rechtse kerk die sinds twee decennia de contouren van het integratiedebat bepaalt. De linkerzijde is niet alleen verdeeld op dit thema, ze wordt ook uitgesloten van het debat door ze te ridiculiseren als naïef, politiek correct, … En dit zonder in te gaan op de argumentatie.”, zo stelt prof. Blommaert.

Dit boek is een solide antwoord op alle clichés die de laatste decennia gedebiteerd worden in het diversiteitsdebat. Kif Kif hoopt dat de publicatie van dit belangrijke boek een kentering kan betekenen in het huidige dominante discours. “Dagelijks moeten we aanhoren dat de linkerzijde het debat en het beleid bepalen inzake diversiteit in onze samenleving. De feiten spreken dit echter tegen. Antiracisme in België is vooral het werk van geëngageerde burgers, vrijwilligers en kleine organisaties zoals Kif Kif. Van een machtige linkse kerk is geen sprake, laten we hopen dat dit discours nu voor eens en voor altijd achter ons ligt.”, zegt Ico Maly (Kif Kif)

Klik hier om het e-book: Links van de Kerk te lezen.