Uit met Orlando in November

Lees hier de Uit tips van Orlando: Van het Crossing Boarder Festival to I Love Techno, van Mulatu Astatke tot Salman Rushdie // geen reden tot verveling deze maand!
Uit met Orlando in November

Vlaanderen is superdivers, ook in zijn cultuur- en vrijetijdsaanbod. Beleef het mee in de UiTtips van Öznur, Sam, Karima, Carolina en Orlando!

 

Naam: Orlando Verde
Afkomstig uit: Venezuela
Woont te: Antwerpen

Leeftijd: 35 jaar
Werkt/studeert/wijdt zich aan...  films maken
Gepassioneerd door film en de mindere literaire genres
Extra: Noemt zichzelf mestieze melomaan, verwend kind... maar vertelt eigenlijk vooral graag verhaaltjes. :-)

 

 

Ontdek de UiTtips van Orlando voor deze maand

 

Vrijdag 16/11

Mulatu Astatke

CONCERT

Mulatu Astatke: een van de beste concerten die ik in Trix heb mogen bijwonen in de voorbije jaren. De virtuositeit van de Ethiopische jazzlegende werkt hypnotisch en verbluffend.

Donderdag 22/11

Blackie & the Oohoo's

CONCERT

De Maieu-sisters en hun band stellen hun tweede plaat voor. En gezien de schoonheid van hun debuutplaat, de broze magie van hun vorige concerten en de donkere soundtrack die zij ooit gemaakt hebben voor Polanski's Repulsion, kan ik niet anders dan hoge verwachtingen koesteren.

Zaterdag 17/11

Kyteman + Spiritualized op Crossing Border

CONCERT

Kyteman + Spiritualized: nu "urban arts" een hype begint te worden is Kyteman een noodzakelijke referentie. Kyteman exploreert al een tijdje de grenzen van hip hop en maakt daar een groots spektakel mee. Onmisbaar. Dat Spiritualized ook mee doet aan deze editie van Crossing Border is mooi meegenomen: Jason Spaceman heeft met zijn mix van rock, psychedelia en gospel nog steeds een van de meest eigenzinnige visies op wat muziek kan zijn.

Dinsdag 13/11


Salman Rushdie

literatuur

De schrijver zei ooit "If writers leave the business of making pictures of the world to politicians, it will be one of history's great and most abject abdications". Toen wist ik dat er meer was aan Rushdie dan religieuze polemiek.

Zaterdag 10/11

Major Lazer op I Love Techno

CONCERT

Major Lazer: good old Jamaican mayhem. Volgens de pers zouden Diplo en de zijnen deze zomer sterk indruk hebben gemaakt op de Pukkelpopgangers. Ultrageile dancehallbeats in een seksismevriendelijke sfeer. :-) I Love Techno!

Woensdag 7/11


Godspeed You! Black Emperor

CONCERT

Wat mij betreft is de Sigur Ros-golf van epische 'loud-quiet-loud' postrock begonnen met deze GY!BE. Aan hen de taak om te bewijzen dat de eersten nog altijd de besten zijn!