UiT in Vlaanderen met Kif Kif: 11-17 MAART

Deze week tippen onze tippers: 'Power to the ladies' @ Mama's Open Mic, 'De vreemde smetten' van Ramsey Nasr & Mauro Pawlowski, Dirk Serries, en Vooruit, een workshop BioBieren maken!
Door: Kif Kif - 09/03/2013 - 08:32

12 maart

MAMA'S OPEN MIC @ Mama Matrea in Antwerpen

Thema: Power to the Ladies
Lange nieuwstraat 13, Antwerpen.
 



11 & 15 maart

Workshop Biobieren
WORKSHOP - Tip van Öznur
- De Vooruit had ooit een eigen brouwerij! Om dat te weten moet je al een echte Gentenaar zijn, of zot van bier. Dit jaar viert de Vooruit haar 100-jarig bestaan, en voor de gelegenheid brouwen zij hun eigen biertje samen met brasserie Dupont. Een biobier van 6 graden, vanaf 1 mei te proeven in de café van de Vooruit.
Meer details 

 

 


14 & 22 maart

Na mij komt de dood

THEATER - Tip van Karima
 - De Turkse succesvoorstelling "Benden Sonra Ölüm Gelir" is nu als "Na mij komt de dood" te zien in België, vertolkt door bekende Vlaamse acteurs. Het existentieel drama over de bejaarde kunstschilder Semih stelt de sterfelijkheid van de mens in vraag en balanceert op de vage grens tussen fictie en realiteit. Op 14 maart te zien in Cmine Genk en op 22 maart in Merksem, mét Turkse boventiteling.

Meer details

 


vanaf 15 maart



Ramsey Nasr & Mauro Pawlowski: De vreemde smetten
LITERAIR-MUZIKAAL THEATER - Tip van Orlando
vanaf 15 maart - De ex-Antwerpse Stadsdichter / ex-Nederlandse Dichter des Vaderlands en de alomtegenwoordige gitarist van dEUS, exploreren hun buitenlandse roots om op zoek te gaan naar de betekenis van dat abstract gegeven: het vaderland.

Meer details

 

 

16 maart

Dirk Serries' Microphonics
CONCERT - Tip van Öznur
 - De Belgische componist Dirk Serries maakt al sinds 1984 atmosferische muziek met een elektrische gitaar, maar is niet zomaar een gitarist. Zijn nieuw werk 'microphonics xxi - xxv - mounting among the wings, there's a light in vein. the burden of hope across thousands of rivers' klinkt soms surreëel, maar is wel altijd vloeiend en boeiend. Ik weet niet of er kussens of bean bags ter beschikking zullen zijn, maar het zou er niet misstaan. 

Meer details