UiT in Vlaanderen met Kif Kif: 8 tot 14 juni

De onlusten in Istanbul die aanvankelijk begonnen om een stukje groen dat men niet wilde opgeven voor een nieuw shoppingcentrum, doen verlangen naar goed weer en versgemaaid gras om in te liggen lezen: de nieuwe van David Sedaris, bijvoorbeeld.
Door: Kif Kif - 07/06/2013 - 06:29



Lezen in het park

BUITEN
Vanaf de eerste zonnestralen - De onlusten in Istanbul die aanvankelijk begonnen om een stukje groen dat men niet wilde opgeven voor een nieuw shoppingcentrum, doen verlangen naar goed weer en versgemaaid gras om in te liggen lezen: de nieuwe van David Sedaris, bijvoorbeeld, of deel III van de graphic novel Blast van Manu Larcenet... En wie weet pik je tussendoor wel een concert of openluchtfilm mee, op Cargo Zomerbar in Park Spoor Noord bijvoorbeeld.

Meer details //Meer tips van Öznur  
Foto: Global Mitch

 

 

2001: A Space Odyssey
FILM MET LIVE MUZIEK
10 juni - Kubricks sci-fi masterpiece "2001: A Space Odyssey" wordt geprojecteerd @ BOZAR met de steun van Brussels Philharmonic, Vlaams Radio Koor en Octopus Symfonisch Koor. Als dat geen unieke filmervaring is, weet ik het niet meer.

Meer details // Meer tips van Orlando

 

 

Baminla
TENTOONSTELLING
t.e.m. 10 juni - Als ik rijk was, zou ik zeggen: "Ziehier! Dit schilderwerk brengt de juiste kleur in mijn interieur. Laat ik dat onmiddellijk aanschaffen en verschepen naar mijn paleis.". Maar eigenlijk ben ik allang blij dat deze tentoonstelling gratis is. Cultuur wordt best duur na je 26ste en als ik lang genoeg kijk, staat Baminla in mijn geheugen gegrift.

Meer details // Meer tips van Carolina

 

 

More than honey
FILM
13 juni - Klappei biedt het meest unieke alternatief op vlak van film in het Antwerpse. In juni zijn er twee films waar ik naar uitkijk. Op 4 juni "About Elly" van Asghar Faradi, de Iraanse filmmaker die met "A Separation" meer dan terecht de kansen van Rundskop voor een Oscar deed verdwenen. Op 13 juni kan je "More than honey" zien, een documentaire over een brandend actuelle themathiek: de massale sterfte van bijen omwille van het gebruik van pesticiden.

Meer details // Meer tips van Orlando

 

 

Katzelmacher
THEATER
14, 15 & 16 juni - Mag ik klassieker zeggen? Deze klassieker van Rainer Werner Fassbinder is vaak nagedaan op toneel, maar ik ben vooral erg benieuwd hoe deze studenten van de KunstZ-academie dat gaan interpreteren. Het thema is in ieder geval (helaas) nog steeds erg actueel.

Meer details // Meer tips van Carolina

 


André Van Schuylenberg

TENTOONSTELLING
t.e.m. 16 juni - Een andere tentoonstelling die tot midden juni loopt, is die van André Van Schuylenberg. Met de werken van de voorbije jaar kan je makkelijk het Caermersklooster vullen, maar er is meer dan enkel de typerende vrouwelijke silhouetten. Hij heeft ook een unieke verzameling van designstukken, keramiek van Picasso,... Daarnaast zijn er ook werken van zijn zoon Gilles, een rijzende ster aan het firmanent, als je het mij vraagt. Als je echt geluk hebt, dan is André zelf ook aanwezig en vertelt hij gepassioneerd over zijn werk.

Meer details // Meer tips van Sam

 

 

EXTRA TIP VAN KIF KIF:


Nog tot 9 juni: MILLENIUM FILM FESTIVAL

Voor de kritische, geëngageerde geest die nog tijd heeft: Brussel is de host-city voor dit internationaal documentaire-festival. Tot 9 juni kun je nog interessante selecties kijken over alle uithoeken van de wereld. Misschien eens iets anders dan het nieuws.

Fleur Van den Sande ging naar 'A World Not Ours' van Mahdi Fleifel, lees hier haar verslag: http://www.kifkif.be/actua/binnenkijken-in-een-palestijns-vluchtelingenkamp-door-de-ogen-van-de-diaspora


Meer info over Festival Millenium