UiT in Vlaanderen met Kif Kif: februari (deel I)

Orlando, Sam, Karima, Öznur en Carolina gaan UiT dankzij de samenwerking tussen UiTinVlaanderen.be en Kif Kif.
Door: Kif Kif - 06/02/2013 - 07:47



Michael Essien, I want to play as you
dans - UiT-Tip van Karima en Carolina

2 tot 8 februari - Deze urban dansvoorstelling is een krachtexplosie van jewelste. Acht jonge Afrikaanse voetballers, stuk voor stuk naar ons land gehaald met vage beloftes over miljoenencontracten, vertellen via dans hun hoogstpersoonlijke verhaal.

Meer details

 

 


Krenz, de gedoodverfde opvolger
theater - UiT-Tip van Öznur

6 februari - Ik wacht al een jaar om deze voorstelling te kunnen zien, iemand raadde ‘m aan toen ie vorig seizoen al uitgespeeld was. Kernconcepten : ‘post-WWII, communistische jeugd, afzetting, je leven lang wachten op een startschot…’ Dit wordt goed! (in Toneelhuis)
Meer details



TROOST
- SIN-Collectief

Muziektheater - UiT-Tip van Öznur, Orlando, Karima en Carolina

6 februari & 2 maart - TROOST in première: het SIN collectief neemt een tekst van Fikry El Azzouzi in handen met de energieke steun van hip-hop collectief NoMobs. Muziektheater pur sang. De straat neemt de theaterzaal over. Als een overstroming.
Meer details

 


Goose
CONCERT - UiT-Tip van Öznur

7-9 februari - Goose leerde ik kennen toen ze een aantal jaren geleden afsloten tijdens de Lokerse Feesten. Het was het beste dat ik die avond zag, ook al kwam ik aanvankelijk niet voor hen. De elektro-synth-rock die daar gespeeld werd, in combinatie met het lichtspel en de motregen: ik dacht: ‘dit alles zou de perfecte soundtrack zijn voor de Koude Oorlog’. Meer details.

 

De Mens wordt 20 jaar
CONCERT - UiT-Tip van Sam

8 februari - Ik ben de grootste fan van De Mens die ik ken. Zo, het is gezegd. Ik vind Frank Vander Linden niet alleen een geweldige songsmid, een poëet, maar ook de meest sympathieke frontman van de lage landen. Dit jaar trekken ze met hun ’20 jaar’-tournee door Vlaanderen en het belooft weer iets speciaal te worden. De Mens, dat is voor mij altijd een feest. Ik begin alvast alle teksten uit het hoofd te declameren. Meer info.

 

Schitz
theater - UiT-Tip van Sam

9 februari - Bruno vanden Broecke en Koen De Graeve in één toneelstuk? Dan maakt het voor mij al niet meer uit waarover het gaat. De naturel waarmee die jongens op het podium staan, dat is om theatrale vingertjes en duimen van af te likken. Een vriendin gaf me deze tip met als titel ‘hoe vettiger, hoe prettiger’.
Meer details