UiT in Vlaanderen met Kif Kif: Februari (week 8 en 9)

Humor, expo's, muziektheater en Scandinavische rockers. Als de maanden al niet te kort waren voor al de activiteiten van onze UiT-Tippers, dan is Februari dat al helemaal.
Door: Kif Kif - 20/02/2013 - 09:00


De heksen
MUZIEKTHEATER VOOR KINDEREN - UiT met Karima
23 - 24 februari - Iets voor de kids, of toch ook beetje voor mezelf. Aangezien ik altijd al Roald Dahl fan geweest ben, wil ik deze voorstelling niet missen!

Meer details



 

 


Brussel in Kaart
THEATERPROJECT - UiT met Karima
vanaf 23 februari - Annelies Van Hullebusch maakte eerder al de voorstelling DORP, waarin ze haar geboortedorp in kaart trachtte te brengen. Nu doet ze hetzelfde met Brussel. Aan de hand van maquettes, tekeningen en verhalen creëert ze op het Tok Toc Knock Festival een originele blik op het kleurrijke Sint-Joost.

Meer details


 


Film TABU + bal

FILM, FEEST - UiT met Carolina
Vergeet Dinner and a Movie: Cinéma Nova is een groot bal op zaterdag 23 februari om middernacht, na de laatste vertoning van TABU, een film van Miguel Gomes. Op de 'bailecito' wordt vanalles gedanst: mambo en tango, milonga en merengue, cumbia, wals en calypso. Haal je dansschoenen uit de kast!

Meer details



 


Kid Koala @Cactus Club
CONCERT - UiT met Orlando
24 februari - De zelfverklaarde "Silliest Show on Earth" is back! De Canadese turntable-wonderkind maakt een fullspectrum show van zijn vinyl feestjes met poppen, robotten, danseressen (Adira Amram & The Experience!!!) en presenteert zijn jongste plaat, 12-bit Blues, de allerbeste.

Meer details

 

 


Bezoek aan de Kazerne Dossin
MUSEUM - UiT met Karima
>24 februari - De Dossin Kazerne was tijdens de Tweede Wereldoorlog een verzamelkamp voor Joden en zigeuners. Het museum dat er nu huist verbindt deze gruwelijke geschiedenis aan het thema van de mensenrechten. Geen vrolijke, maar o zo nodige uitstap.

Meer details

 

 


Wim Helsen: Spijtig spijtig spijtig 

COMEDY - UiT met Sam
27 februari - Ik vond het ongelooflijk hoe Wim Helsen in ‘Bij mij zijt ge veilig’ zijn publiek wist mee te sleuren in zijn eigen absurde wereldje. Zelden zo hard gelachen en hij vertelt niet eens echte moppen. Ik houd van zijn humor, zo hard zelfs, dat ik er speciaal voor naar Tongeren rijd, omdat alle concerten in de buurt uitverkocht zijn. Hij beweert alle problemen op te lossen en dat wij de zaal achteraf opgelucht en vrolijk gaan verlaten. Stiekem weet ik nu al dat hij gelijk heeft. Meer details

 


Kaisers Orchestra

CONCERT - UiT met Orlando
1 maart - Voor deze bende hyperactieve scandinavische rockers met sigøynerblod, is een concert een totale belevenis en aan teatraliteit en energie zullen weinig andere acts hen kunnen overtreffen. Kennis van het Noors wordt niet vereist maar is een plus. Ompa til du dør!

Meer details


 


Ron Sexsmith

CONCERT - UiT met Sam
1 maart - Ron Sexsmith, dat is zo’n artiest waarvan je blij bent dat bijna niemand anders hem kent. Hij verkoopt niet eens de Rotonde (kleinste zaal in de Botanique) uit… Heel raar eigenlijk, want Elton John en Bob Dylan zijn bijvoorbeeld ook enorme fan van deze Canadese artiest. Zelf is Ron minder blij dat hij na 12 wereldplaten nog steeds niet de erkenning krijgt die hij verdient. Dat levert op het podium meestal schitterende, soms schrijnende taferelen op, omdat hij daar nu en dan over durft te klagen. Een schattig, muzikaal genie. Meer details



De garderobe van Prinses Marie-José
EXPO - UiT met Sam
tot 3 maart - Marie-José, de zus van Leopold III, trouwde in 1930 met de Italiaanse kroonprins Umberto. Erg gelukkig werd ze niet: ze kwam in een erg woelig politiek klimaat terecht, haar man zag ze niet graag en 33 dagen na haar kroning werd in een referendum de monarchie afgeschaft. Van pech gesproken. Het Jubelparkmuseum vertelt haar verhaal aan de hand van haar luxueuze garderobe, archiefstukken en foto's. En daar wil ik graag naartoe, al was het maar omdat Marie-José een affaire zou hebben gehad met Benito Mussolini.

Meer details