Worldwide Fest: Een evenement voor mensen van alle leeftijden, culturen en achtergronden

Worldwide fest is aan haar 1ste editie toe. Dit evenement komt tot stand door inspanningen van laatstejaarsstudenten sociaal-cultureel werk HBO5 in Antwerpen. Op 6 juni organiseren ze in de wijk 2060 een gratis buurtfestival waar de rijke culturele diversiteit centraal zal staan.

Worldwide fest is aan haar allereerste editie toe. Dit evenement komt tot stand door inspanningen van laatstejaarsstudenten sociaal-cultureel werk HBO5 in Antwerpen. De eerste zaterdag van juni zetten zij alles in het werk om de bewoners van 2060 en iedereen daarrond een gratis buurtfestival aan te bieden in Centrum De Wijk, Willy Vandersteenplein 1, 2060 Antwerpen. De Zuiderse muziek, mondiale workshops, kleurrijke activiteiten voor jong en oud en heerlijke wereldkeuken zullen inspireren, verbazen en ons onderwijzen over de rijke culturele diversiteit van Antwerpen. Omdat het belangrijk is dat iedereen kan participeren zullen alle workshops die dag gratis worden aangeboden, evenals alle activiteiten! 

De workshopgevers en de standhouders op de cultuurmarkt nemen je door Afrika en Azië en terug naar Europa. Een greep uit het gratis activiteitenaanbod: henna versieringen voor jong en oud, workshop buikdansen en Flamenco, workshop juwelenontwerp (upcycling) en henna tattoos zetten, workshop traditionele Afrikaanse spelen... Er zal ook een “babbelbox” zijn voor het publiek die graag op video hun stem willen laten horen over de buurt, bewoners die verhalen te vertellen hebben of gewoonweg hun hart willen luchten zijn allen welkom in onze “babbelbox” videostand. Kinderen worden ook getrakteerd met een leuk circus springkasteel, kindergrime, henna versieringen en workshops percussie van de “Doemdoemshop”. De verschillende eetstandjes vertegenwoordigen Filippijnen, Nigeria, België en Marokko.

Omdat Antwerpen zo superdivers is, zetten we graag in op wereldmuziek en urban muziek. Aan de draaitafels zullen DJ’s uit Nigeria het publiek non-stop warm houden, met bijhorende Azonto danswedstrijd. Azonto is een muziek- en dansgenre die zijn oorsprong vond in Ghana en verspreid werd doorheen heel Afrika. Binnenkort zal er dus ook in Antwerpen gestreden worden voor de felbegeerde titel “beste Azonto moves”. 

Het wordt een line-up met talentvolle artiesten uit alle uithoeken van de wereld. In de namiddag bijt “Ayth” de spits af met traditionele berbermuziek, om iedereen alvast mee te nemen op wereldreis. Vervolgens zal lokaal talent verrassen met een ton aan koperinstrumenten en zullen de klanken van knallende flamencohakken de zaal vullen. Aaneensluitend worden er ook gratis Flamenco workshops georganiseerd waar iedereen welkom is om deel te nemen. De band “Casa Verde Colectivo” een zotte bende uit Mexico, sluit Worldwide Fest af in warme sferen. We katapulteren de aanwezigen op een wereldreis van muziek, warme sfeer en lekker exotisch eten.

·         Zaterdag 6 juni van 12.00 tot 20.00

·         Willy Vandersteen Plein, 2060 Antwerpen

http://www.worldwidefest.be/