Zo reageren Belgen op de dood van een islamitische landgenoot

Afgelopen paasweekend lazen we een schrijnende Mediawatch analyse op de website van onze bevriende website wijblijvenhier.nl. Dit fenomeen heet Cyberhaat en de aanpak ervan staat hoog op de agenda van Kif Kif.
Door: Kif Kif - 02/04/2013 - 06:14
Zo reageren Belgen op de dood van een islamitische land
 

Cyberhaat

Afgelopen paasweekend lazen we een schrijnende Mediawatch analyse op de website van onze bevriende website wijblijvenhier.nl

Dit fenomeen heet Cyberhaat en de aanpak ervan staat hoog op de agenda van Kif Kif.  Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding opende in 2012 287 dossiers met klachten over een vergelijkbaar haatdiscours in de sociale media zoals u hieronder een staaltje gepresenteerd krijgt. U kan via een contactformulier van het CGKR een klacht neerleggen. 

wijblijvenhier.nl analyseert 

Na de Nederlanders Sofian E. en Mourad M. is er nu ook een Belg (van Congolese afkomst) in Syrië gesneuveld. Sean Pidgeon (23) stierf afgelopen weekend tijdens een vuurgevecht, dat heeft zijn vriend Sami Djedou (23) telefonisch aan de moeder van Sean bevestigd. Racistisch België laat zich van zijn beste kant zien; op Facebook wordt de dood van de Belg uitbundig gevierd. Een greep uit de honderden reacties:

Tom Pepel Pepels: ‘Apen die naar moslimlanden afreizen..’

 

 

Volgens W. Raf hoeven er nu tenminste geen gerechtskosten meer betaald te worden:

Dirk Olé stelt voor om de rest van de Belgische moslims via een hulplijn te deporteren:

Albert Paenen vraagt zich af of er genoeg maagden in de Hemel zijn:

De Pecker Jan stelt voor dat er nog duizenden mogen volgen én Patrick Scholiers is blij dat de staat een uitkering minder hoeft te verstrekken:

Hugo Dewilde etaleert zijn vreugde met een gezegde en Yoeri Lauwereins stelt dat autochtone Belgen worden gediscrimineerd met een minister als ‘inwijkeling’. Gelukkig ook nog mensen met verstand; Nathalie Domingo schaamt zich voor haar racistische landgenoten:

Dennis Janssens kan zijn geluk niet op: ‘Zelfs geen reiskosten!!’

Tot slot. Tariq Shadid analyseert het gedrag van zijn ex-zuiderburen en slaat de spijker op de kop:

 

volg 'wij blijven hier' op twitter