Uit In Vlaanderen met Kif Kif: 17 - 23 februari

Er is weer heel wat te beleven in Vlaanderen deze week. Zin in een leuk concert of een boeiend theaterstuk? Bekijk dan zeker eens de UiT-Tips van Orlando, Sam, Öznur, Joachim en Carolina.

vrijdag 21 februari:

Funky Bompa |Party

Joachim: "De legendarische feestjes met de al even legendarische Funky Bompa in Madame Moustache gaan nu door in de kelders van Jour de Fête. Tropical rhythms van de '60s tot nu, nuclear bassline cumbia, sweet cuban mambo, afro r&b and twist, indian disco, nigeria boogie..."

 

 

zaterdag 22 februari:

 

Groots winterfeest met klein poëziefestival | Poëzie

Jamila: "Guido Lauwaerts, Dirk Pauwels, Griet Op de Beeck? Ze tekenen allemaal present met een portie poëzie op dit grote winterfeest - met dikke fuif achteraf."

 

 

Doorlopend: 

Antwerpse Kleppers en Klepperkes | Dans & Theater

Nog tot 24 februari

Carolina: "De Antwerpse Kleppers kent iedereen, maar kennen jullie de Klepperkes al? In het kielzog van het grote werk in de Bourla toont de Arenberg wekenlijks fris, jong volk. Check it out!"

 

 

 

 

Editing the News | Expo

nog t.e.m. 3 maart

Carolina: "Het nieuws dat in de krant aan onze ontbijttafel terechtkomt, heeft eindeloos veel filters moeten doorstaan. Dagelijks komen er duizenden foto’s bij redacties terecht, slechts enkele halen de eindmeet. Maar waarom wordt het ene beeld boven het andere verkozen? Door wiens bril kijken we eigenlijk? Het Fotomuseum stelt die vragen aan de hand van werk van Hans Aarsman, Alfredo Jaar, Martijn Kleppe, Paul Qaysi en Frank Schallmaier."

 

Nakoki Kokanga Yo Foto | Expo

30 januari tot en met 13 maart

Joachim: "Maarten De Vrieze reist, fotografeert, documenteert en verbeeldt. Deze keer heeft hij Congo aangedaan. Een fotografisch reisverslag “van de paters-scheuten in parois Saint-Eugene en de ontboste bossen van het plateau de bateke naar de vrijstaat van de overleden profeet Simon Kimbangu, van een bar aan een voormalige slavenhaven aan de Atlantische kust naar het te veel en te weinig van Kinshasa.”

 

 

Angst | Theater

Nog tot 15 maart

Sam: "Na het succesvolle 'eerste boek' uit het tweeluik 'Hebzucht & Angst', werpt theatermaker Stijn Devillé zich nu op de angst die de wereld teistert sinds de val van de banken. De angst die om zich heen grijpt op de beurzen, in de politieke hoofdkwartieren, de kabinetten, de commissies. Maar ook de angst van vele mensen op straat in de Europese steden."

 

 

 

Politricks | Festival

7 februari t.e.m. 29 maart

Carolina: "Met de verkiezingen van mei 2014 in ons achterhoofd wil Beursschouwburg met Politricks aan de hand van theater, films, debatten, installaties, video’s en schilderijen twee maanden een verhaal vertellen over politiek, macht, beeldvorming en mediamanipulatie."