Uit in Vlaanderen met Kif Kif: 3 - 9 februari

Er is weer heel wat te beleven in Vlaanderen deze week. Zin in een leuk concert of een boeiend theaterstuk? Bekijk dan zeker eens de UiT-Tips van Orlando, Sam, Öznur, Joachim en Carolina.

 

  6 februari

Los Amigos Invisibles | Concert

Orlando: Jammer genoeg komen ze niet naar België deze keer, maar als je niet vies bent van een autorit naar Amsterdam, kan ik je garanderen dat het feest dat Los Amigos Invisibles zullen bouwen in de Melkweg helemaal de moeite wordt. Zoals ze zichzelf noemden in hun debuutplaat: A typical and autoctonal Venezuelan dance band! Geef maar een seintje als je plaats hebt in de auto :-)

  7 februari

NoMoBs:  'Brakage' release party | Concert

Jamila: The real Antwerp urban underground oppabakkes! Deze release party kan je gewoon niet missen.

 

Nuff Said

Öznur: Vanaf 19 januari vier zondagen te zien op CANVAS vanuit uw luie zetel of harde stoel met rechte rugleuning – weet ik veel hoe u graag tv kijkt – en de verse live shows terug bij te wonen vanaf 7 februari, elke eerste vrijdag van de maand in de foyer van CC BERCHEM: NUFF ‘SAID! Muziek, comedy, en anderssoortige woorden.

 

  8 & 9 februari

Bruxelles-est en scène | Dans & Theather

Joachim: Regisseur-acteur Mohamed Ouachen verzamelde voor deze creatie zes Brusselse artiesten uit alle disciplines en windstreken. Met een jazzpianist (Charles Loos), een jazzangeres, (Natacha Wuyts), een stand-up comedienne (Mathilde Mosseray), een acteur-stand up comedy (Ramzi Zerqane), danser-streetperfomer(Karim Kalonji) en een straatdichter (Manza) maakt hij een Brussels, meertalig spektakel.

 

  9 februari

Haluk Levent | Concert

Jamila: Haluk Levent is een Turkse rockzanger wiens muziek omschreven wordt als Anatolische rock. Het is een muziekstijl die zowel Anatolische volksmuziek als westerse popinvloeden verenigt en daarnaast nog wat invloeden uit Iran en de Arabische wereld.

 

   

   Doorlopend

 

Angst | Theater

Nog tot 15 maart

Sam: Na het succesvolle 'eerste boek' uit het tweeluik 'Hebzucht & Angst', werpt theatermaker Stijn Devillé zich nu op de angst die de wereld teistert sinds de val van de banken. De angst die om zich heen grijpt op de beurzen, in de politieke hoofdkwartieren, de kabinetten, de commissies. Maar ook de angst van vele mensen op straat in de Europese steden.

 

 

 

Nakoki Kokanga Yo Foto | Expo

30 januari tot en met 13 maart

 

Joachim: "Maarten De Vrieze reist, fotografeert, documenteert en verbeeldt. Deze keer heeft hij Congo aangedaan. Een fotografisch reisverslag “van de paters-scheuten in parois Saint-Eugene en de ontboste bossen van het plateau de bateke naar de vrijstaat van de overleden profeet Simon Kimbangu, van een bar aan een voormalige slavenhaven aan de Atlantische kust naar het te veel en te weinig van Kinshasa.”

 

 

Congolisation |Expo

nog tot 17 februari

 

Joachim: "In het kader van het project Congolisation van Pitcho Womba Konga, vind de expositie 'Faits divers, de Leopoldville a Kinshasa' van de fotograaf Nganji plaats in L'Horloge Du Sud in Matonge. Tijdens de vernissage op 17 januari om 20h30 zullen er verschillende artiesten van zich laten horen. Niet toevallig de dag van de moord op Lumumba."

 

Meeting Points - Ten Thousand Wiles and a Hundred Thousand Tricks | Expo

t.e.m. 16 februari 2014

 

Joachim: "Meeting Points is een multidisciplinair hedendaagse kunstfestival gericht op kunst uit de Arabische wereld. De 7e editie van Meeting Points thematiseert de nasleep van de populaire opstanden die galmden over de Arabische wereld in 2011. Het is een nomadiche tentoonstelling die onder meer zal landen in Zagreb, Hongkong, Moskou, Beiroet, Caïro en Vienna. Maar dus ook in Antwerpen, in het M_KHA. Ja, 't stad blijft van iedereen!"

 

Chris Lomme vs Seckou Ouologuem

Op tournee t.e.m. 21 februari | Poezië

 

Orlando: "Chris vs. Seckou = een actrice pur sang vs. een slammer pur sang. Poëzie vs. slam poetry. Met teksten van Antjie Krog, Rafeef Ziadah, 2Pac, Jacques Prévert, Gil Scott-Heron, Wislawa Szymborska, Ingrid Jonker, Emanon, Billie Holiday, Anna Achmatova, Seckou Ouologuem e.a. @'t Arsenaal!"