Auteur: Helenka Spanjer

31/08/2022 - 16:20 Helenka Spanjer

Angela Davis, boegbeeld van de burgerrechtenbeweging, was eind april in Brussel. In een volle Koninklijk Circus-zaal ging ze in gesprek met jongeren, artiesten en maatschappelijke organisaties over het nieuwe politieke en sociale engagement dat momenteel alle leeftijdsgroepen op alle continenten beweegt. DeWereldMorgen was er ook en maakte voor deze zomer een reeks van vijf artikels die elk een apart thema belichten. Dit is deel 3, over sans papiers.

29/08/2022 - 14:39 Helenka Spanjer

Angela Davis, boegbeeld van de burgerrechtenbeweging, was eind april in Brussel. In een volle Koninklijk Circus-zaal ging ze in gesprek met jongeren, artiesten en maatschappelijke organisaties over het nieuwe politieke en sociale engagement dat momenteel alle leeftijdsgroepen op alle continenten beweegt. DeWereldMorgen was er ook en schreef voor deze zomer een reeks van vijf artikels uit die elk een apart thema belichten. Dit is deel 2, over het belang van de strijd van zwarte vrouwen voor iedereen.

12/08/2022 - 16:07 Helenka Spanjer

Angela Davis, het boegbeeld van de burgerrechtenbeweging, was eind april in Brussel. In een volle Koninklijk Circus-zaal ging ze in gesprek met jongeren, artiesten en maatschappelijke organisaties over het nieuwe politieke en sociale engagement dat momenteel alle leeftijdsgroepen op alle continenten beweegt. Helenka Spanjer van DeWereldMorgen was er ook en schreef voor deze zomer een reeks van vijf artikels die elk een apart thema belichten. Dit is deel 1 over institutioneel racisme.