Beste Ali Salmi, Je herkent vrouwelijke signalen. Weet je hoeveel mannen daar een arm of been voor zouden geven?

Beste Ali Salmi, je hebt een gave. Laat daar geen twijfel over bestaan. Misschien ben je wel een superheld, want je gave is werkelijk fenomenaal. Je herkent vrouwelijke signalen. Weet je hoeveel mannen daar een arm of been voor zouden geven?
Beste Ali Salmi, Je herkent vrouwelijke signalen. Weet

Ik zou graag met jou op stap willen door de straten van Mechelen. Gewoon om te zien hoe jij je gave gebruikt en we kunnen ook een beetje filosoferen over je ongelukkige uitspraken.

 

Beste Ali Salmi,

Je hebt een gave. Laat daar geen twijfel over bestaan. Misschien ben je wel een superheld, want je gave is werkelijk fenomenaal. Je herkent vrouwelijke signalen. Weet je hoeveel mannen daar een arm of been voor zouden geven?

Op de regionale zender RTV vertelde je dat vrouwen zich goed bewust moeten zijn van bepaalde signalen die ze uitzenden. Omdat mannen die signalen wel eens anders kunnen interpreteren.

Ja natuurlijk, elke man is een loslopende hyena. Als een wijze vader gaf je ook tips door te herhalen dat vrouwen moeten beseffen wat  de reikwijdte is van de signalen die ze uitzenden. Ik dacht eerst dat het een knap staaltje van seksisme was. Waarvoor mijn excuses. Ik wist toen nog niet dat je een gave had. Waarvoor mijn excuses. Hoe heb je het al die jaren volgehouden? Al de sterke signalen die je ontvangt. Heb je dan ’s avonds geen hoofdpijn?

Er volgde een heel gedoe om je uitspraken, terwijl je het zo goed bedoelde. Had gezegd dat je de papa van alle Mechelaars bent, en dat je uit bezorgdheid alleen maar vaderlijke tips gaf.

Neen, meteen kroop je door het stof voor je oversten Caroline Gennez, Bart Somers en al wie het maar wilde horen. Was je bang om straf te krijgen? Caroline Gennez lijkt me een rustige, aimabele vrouw. Of heb ik het verkeerd? Dan zal het vast aan mij liggen, ik herken de signalen niet. Had ze je na je stommiteit  billenkoek gegeven? Ben je dan op je knieën gevallen en heb je  om vergiffenis gesmeekt? En dat allemaal om je gave. Superhelden worden soms toch zo mis begrepen.

Vergeet nooit, beste Ali Salmi, mocht je niet heel wat stemmen opleveren, je werd meteen de laan uitgestuurd. Zelfs geen bedankje voor bewezen diensten. Dat kan gebeuren in de politiek, soms word je gebruikt tot je van geen nut meer bent. Vraag het maar aan Caroline Gennez, zij weet er alles van.

Ik zou graag met jou op stap willen door de straten van Mechelen. Gewoon om te zien hoe jij je gave gebruikt en we kunnen ook een beetje filosoferen over je ongelukkige uitspraken. Misschien kunnen we het eens hebben over het feit dat sommige mannen in de plaats van vrouwen willen denken. Wat ze wel of niet moeten aandoen. Mannen hebben daar een uitleg voor, dat het iets van de oertijd is en dat het in hun genen zit. Vrouwen hebben daar ook een uitleg voor, dat het iets van de oertijd is en dat het in hun genen zit.  Denk eens aan je partijgenote uit Aalst, ze werd geweerd van de kieslijst. Omdat ze een hoofddoek draagt.  Een knap staaltje van discriminatie.

Als we door de straten van Mechelen wandelen kan je je vaderlijke kant tonen aan de voorbijgangers: hen feliciteren bij een goed signaal, berispen bij een fout signaal. Loop niet met een al te brede grijns en met een air van: ‘Kijk hoe begaafd ik wel ben.’ Hou het bescheiden. We kunnen zelfs Caroline Gennez uitnodigen. Jullie zijn dan het nieuwe olijke duo van Mechelen. Of het nieuwste koppel. Dat zou nog eens een verkiezingsstunt zijn. Ze kan je aan een lijn houden en af en toe een rukje geven als je uit de bocht dreigt te gaan. Voor het geval dat je nog eens een bok schiet en voor het geval dat je een GAS-boete zou krijgen. Ik vraag me af of je nooit zin hebt om een luis in de pels te worden? Dan kon je het gewoon van de daken schreeuwen: ‘Ik heb een gave. Ik herken de vrouwelijke signalen. Jij vindt mij leuk. Jij niet, jij vindt mij een griezel.’


Benieuwd hoe hard ze aan die lijn zullen trekken.


Met vriendelijke groeten,

Fikry El Azzouzi