Een nieuw dieptepunt is bereikt

Kif Kif keurt de veronderstelling dat een persoon niet professioneel kan handelen omwille van de zichtbaarheid van hun geloof af. Dat is een verkeerde veronderstelling die aan de basis ligt van deze manier van denken en beleid maken.
Door: Kif Kif - 30/08/2017 - 11:42

Kif Kif maakt zich grote zorgen over het signaal dat hiermee wordt gestuurd naar de hele samenleving. Het is een bevestiging naar islamofoben die hun slag moeiteloos thuis halen. Het is een duidelijke afwijzing naar de hoofddoekdraagsters in ons land, die enerzijds beschuldigd worden van gebrek aan wil om te werken en anderzijds niet welkom blijken bij de grootste werkgever van het land - hoewel net die een voorbeeldfunctie moet vervullen. Het is ook een belediging voor Amina Semlali, bemiddelaar bij VDAB, die vol overtuiging meewerkte aan een positieve promocampagne van de overheid (https://overheid.vlaanderen.be/het-verhaal-van-amina), bedoeld om kansengroepen te bereiken, enkel om zichzelf later te zien als het gezicht van een grootschalig bedrog: het idee van een inclusieve overheid.

Kif Kif keurt de veronderstelling dat een persoon niet professioneel kan handelen omwille van de zichtbaarheid van hun geloof af. Dat is een verkeerde veronderstelling die aan de basis ligt van deze manier van denken en beleid maken. Het concept ‘neutraliteit’ mag niet misbruikt en uitgehold worden om een segregerend beleid te rechtvaardigen.

Dit is een verontrustende evolutie die nog meer spanning injecteert in onze maatschappij. En dit soort wrijvingen kunnen we missen als kiespijn.