Moslims fuck all, moslims buiten

Deze morgen werden de kinderen, ouders en leerkrachten opgeschrikt door een afschuwelijk afschrift in het paviljoentje in het Te Boelaerpark. Weeral is gebleken dat racisme en islamofobie in een klein hoekje zit.

Deze morgen werden de kinderen, ouders en leerkrachten opgeschrikt door een afschuwelijk afschrift in het paviljoentje in het Te Boelaerpark.  In en rond de school heerst al jarenlang een traditie dat samenleven, gelijkheid en gelijkwaardigheid van alle kinderen, ouders en leerkrachten hoog in het vaandel draagt.  En zoals het alle tradities betaamt, is ook deze traditie in De Vlinderboom moeilijk stuk te krijgen.  Noem het een hardnekkige vorm van een stilzwijgende contract tussen de school en haar cliënten.  Zelfs met zo’n opschrift krijg je er geen speld tussen. Nee, wij laten ons niet doen.  Maar ... weeral is gebleken dat racisme en islamofobie in een klein hoekje zit.  Heel heel dicht bij de kleine mens die onze toekomst wordt. 

 

“Moslims buiten, fuck Islam”.  Het kan deze literaire leeghoofden niet schelen dat er kinderen schoollopen in het park. 900 kinderen passeren dit paviljoentje om naar hun school te gaan.  Evenveel ouders en leerkrachten worden noodgedwongen verplicht om  over deze afschuwelijke daad te praten met de kinderen om dit te nuanceren, hen gerust te stellen enz.   En wees maar zeker, dit zal blijven nazinderen en zolang het nodig is, zal de Vlinderboom klaarstaan om haar leerlingen en ouders op te vangen.