Waarom zou ik blanco stemmen? Om politici wakker te schudden? [Naima Charkaoui / Coördinator Minderhedenforum]

Voor mij is het vanzelfsprekend dat ik ga stemmen. Want waarom zou ik blanco stemmen? Om politici wakker te schudden? Om zo mijn onvrede te tonen? Boeiende gedachten. Alleen vraag ik me af of een blanco stem daadwerkelijk een teken van protest is tegen het systeem.
Waarom zou ik blanco stemmen? Om politici wakker te sch

We leven in een samenleving die dringend bijgestuurd moet worden. Een samenleving die mensen nog te vaak afrekent op hun herkomst of religieuze overtuiging. Blanco stemmen is hetzelfde zeggen als: ik leg me daar bij neer.

 

Voor mij is het vanzelfsprekend dat ik ga stemmen. Want waarom zou ik blanco stemmen? Om politici wakker te schudden? Om zo mijn onvrede te tonen? Boeiende gedachten. Alleen vraag ik me af of een blanco stem daadwerkelijk een teken van protest is tegen het systeem. Zo’n stem kun je immers snel interpreteren als “ik stem niet want ik wil dat alles bij het oude blijft.” Of nog: “het was goed zoals het was.” En daar wringt het schoentje bij mij.

We leven in een samenleving die dringend bijgestuurd moet worden. Een samenleving die mensen nog te vaak afrekent op hun herkomst of religieuze overtuiging. Blanco stemmen is hetzelfde zeggen als: “ik leg me daar bij neer.” En net dat weiger ik pertinent. Daarom stem ik. Ik kleur een bolletje omdat er werk aan de winkel is. Omdat wij als etnisch-culturele minderheden mee de samenleving willen vorm geven.    

 

>>> Check het Kif Kif dossier #ikstemNIETblanco