Revolutiedossier

De jasmijnrevolutie in Tunesië. De revolutionaire sfeer in Egypte. De verschillende betogingen, protesten en verzetsdaden in Algerije, Libanon, Jemen, Jordanië, Marokko en zelfs in Saoedi-Arabië. Het broeit in de Arabische wereld.

Artikels

01/06/2013 - 11:57 Fatma Arikoglu

In de avond van vrijdag 31 mei is een geweldloze betoging tegen de ontruiming van het Gezi Park in Istanbul, nabij het bekende Taksim Plein, uitgedraaid in een ware clash tussen politie en de demonstranten. Tugba Arikoglu volgt voor Kif Kif de betogingen op de voet.

Kunnen we nog toekijken hoe bommen uit de lucht vallen, waardoor Syrische burgers evengoed slachtoffer zijn als zouden ze getroffen zijn door tsunami of aardbeving? Dat ze daarom onze massale humanitaire hulp verdienen, staat vast. Maar wat met wapenhulp en de gevaren daaraan verbonden?

16/02/2013 - 09:17 Pieter Stockmans

Amal el-Rawy was één van de tienduizenden vrouwen die wereldwijd betoogden tegen seksueel geweld in Egypte. “Planten zij in stilte het zaad van een Arabische lente van vrouwen?” vroegen we ons een tijdje geleden nog af. Nu doet ze het met iets meer decibels.

16/01/2013 - 07:04 Majd Khalifeh

Wij hadden een uniek gesprek op een café in de Saudische hoofdstad Riyad. Saudische meisjes heb je nog nooit zo vrij en openhartig over hun dromen zien praten, net nu de allereerste vrouw in de geschiedenis van het land benoemd werd in de Majlis as-Shura, het hoogste adviesorgaan aan de Koning.

18/12/2012 - 07:09 Pieter Stockmans

18 december 2012 — 15 december 2012. Egypte schrijft geschiedenis. Miljoenen Egyptenaren zegden in een eerste ronde ja of neen tegen de eerste grondwet na de val van Moebarak. Een verdeeld land, maar niet steeds langs de lijnen die wij als vanzelfsprekend aannemen.