Auteur: Nihad El Aabedy

16/02/2015 - 16:55 Nihad El Aabedy

Een artikel van Knack heeft als titel: ‘Deense schutter had Palestijnse ouders en was woedend op Israël’. In se hoef je het artikel niet eens door te nemen omdat de titel al verraadt welk discours men zal hanteren: een klassieke representatie van moslims versus joden.

09/11/2014 - 14:18 Nihad El Aabedy

Vorige week getuigde een vrouw op Radio 1 over haar zoon die begin dit jaar naar Syrië vertrok. Volgens de moeder radicaliseerde hij tijdens de voorbereiding van een toelatingsexamen geneeskunde in de bib van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Andere nieuwskanalen speelden hier gretig op in.

17/07/2014 - 23:01 Nihad El Aabedy

Met het Israël-Palestina ‘conflict’ op de voorgrond wisselen de laatste tijd beruchte selfies en verschrikkelijke oorlogsbeelden elkaar af in mijn nieuwsoverzicht op Facebook. We profileren ons als strijders voor de rechtvaardigheid maar posten schaamteloos vrolijke selfies

10/06/2014 - 09:16 Nihad El Aabedy

Beperken onze zogenaamde betrokkenheid en sympathie zich slechts tot het ‘liken’ en ‘tweeten’ van foto’s? Hoe kunnen media er in slagen onrecht en leed dat zich elders afspeelt op zo'n manier te brengen dat mensen écht betrokken raken?