Auteur: Abdullah Hemmet

19/12/2020 - 17:33 Abdullah Hemmet

Tijdens een bijzondere interreligieuze bijeenkomst op 20 oktober 2020 weerklonken zowel woorden van Paus Franciscus als woorden van Ahmed El-Tayeb, de groot-imam van de Al-Azhar universiteit. Abdullah Hemmet onderzocht welke boodschap die woorden uitdragen en hoe ze ons kunnen doen nadenken over de juiste stappen op de weg naar wereldwijde vrede en broederschap.

15/12/2020 - 12:48 Abdullah Hemmet

Orhan Agirdag is professor in de pedagogische wetenschappen aan de KU Leuven en universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam. In zijn allereerste volwaardige boek 'Onderwijs in een gekleurde samenleving' onderzoekt hij de complexe realiteit van ongelijkheden in het onderwijs. In dit boek worden wetenschappelijk onderzoek, literatuur en vele praktijkvoorbeelden samengebracht die relevant zijn voor iedereen die met dit thema in contact komt: leraren, studenten, ouders, beleidsmakers, sociaal werkers en educatief medewerkers.  

18/06/2020 - 13:29 Abdullah Hemmet

De afgelopen jaren was er heel wat discussie over de plaats van levensbeschouwelijke vakken in het Vlaamse onderwijs. Sommige stemmen pleiten voor een 'neutraler' vak over religies in plaats van onderwijs vanuit specifieke levensbeschouwingen. Godsdienstleraar Abdullah Hemmet vraagt zich echter af of zo'n voorstel niet één en ander over het hoofd ziet.