Kif Kif is verheugd met de veroordeling van Adecco

Gisteren is er een einde gekomen aan een veertien jaar lange strijd. Het hof van beroep te Brussel heeft de uitspraak bevestigd dat Adecco zich schuldig heeft gemaakt aan discriminatie.
Door: Kif Kif - 24/02/2015 - 07:06
Kif Kif is verheugd met de veroordeling van Adecco
 

Gisteren is er een einde gekomen aan een veertien jaar lange strijd. Het hof van beroep te Brussel heeft de uitspraak bevestigd dat Adecco zich schuldig heeft gemaakt aan discriminatie. “In 2009 dreigde de zaak te verjaren, gelukkig hebben Kif Kif, ABVV en SOS Racisme volgehouden en is er nu eindelijk een eind gekomen aan deze juridische strijd. Het is een goede dag voor het antiracisme in Vlaanderen, maar het toont ook dat we nog een hele weg af te leggen hebben.“ zegt Joachim Ben Jakoub, voorzitter Kif Kif: “Racisme bestrijden, ook al zijn de bewijzen er zwart op wit, het blijft een moeilijke en lange onderneming in ons land.”

Kif Kif pleit daarom voor de invoering van juridische praktijktesten. "Enkel op die manier kan racisme krachtdadig juridisch worden bestreden en straffeloosheid vermeden worden." zegt Sükran Bulut, coördinator Kif Kif  "Het is hoogtijd dat de politici de handen uit de mouwen steken. We sensibiliseren al twee decennia, maar het racisme blijft een structureel onderdeel van onze samenleving."

SOS Racisme en het ABVV ontvangen elk 25 000 euro schadevergoeding. Kif Kif kon officieel geen burgerlijke partij zijn omdat de organisatie nog niet bestond ten tijde van het misdrijf en ontvangt geen schadevergoeding. 

 

 

 

 

>>> In 2014, naar aanleiding van de verkiezingen, voerde Kif Kif actie via het project API 3.0 waarbij 8 jongeren streden voor praktijktesten. Via een mailactie naar Ministers van Arbeid Muyters en De Coninck konden massaal brieven verstuurd worden waarin we pleitten voor praktijktesten. We werden meteen uitgenodigd door toenmalig federaal Minister Monica De Coninck. Maar toenmalig en huidig Minister Muyters blijft ons een reactie schuldig tot op de dag van vandaag. Ook al ontving hij meer dan 1000 versies van de brief in zijn mailbox.